Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwe producten organiseerde C.P. Bourg van 14 tot 17 mei opendeurdagen in zijn vestiging in Ottignies. De doelgroepen waren de internationale distributeurs (Albyco in België), de partners en de eindgebruikers. Sinds 14 mei zijn de twee nieuwe sterproducten, die al sinds Drupa 2016 aangekondigd waren, op de markt te koop. Het gaat om de BPM (Bourg Preparation Module) en de BWO (Bourg Walk Over).

De BPM is een module om vellen voor te bereiden zodat in één enkele doorgang genaaide of thermisch gebonden boeken van verschillende formaten, waaronder A5, gerealiseerd kunnen worden - en dit op basis van het SRA3-formaat. De BPM kan in een volledige productielijn (druk + afwerking) geïntegreerd worden en maakt het mogelijk om het productieproces te versnellen door één stap (het snijden) voor de afwerking - en daardoor ook de wachtrijen - te elimineren.

Volgens C.P. Bourg kan de volledige productie nu in tien minuten, in plaats van in meerdere uren. De BPM is een modulaire en aanpasbare uitrusting die verscheidene functies biedt: roteren, in register plaatsen, snijden (tot 100 mm boven- en onderaan het vel), rillen, stansen en vouwen. Met die geautomatiseerde productie kan het aantal operatoren van vier tot één verminderd worden. Voor het inslagsysteem en voor de automatisering van de productiestroom doet C.P. Bourg een beroep op de Canadese softwareleverancier Ultimate TechnoGraphics.

De BWO is een transportband die het mogelijk maakt om digitale printsystemen te verbinden met de afwerkingsoplossingen van C.P. Bourg, en die tegelijk dienst doet als loopbrug voor de operator. Dat beperkt in grote mate de verplaatsingen van de operator bij grote productielijnen waardoor hij tijd wint.

Tijdens de opendeurdagen toonde C.P. Bourg zijn nieuwe producten in acht verschillende configuraties, al dan niet in lijn met tonerprinters van Canon, HP Indigo, Kodak en Xerox. De producten van C.P. Bourg zijn daarnaast ook compatibel met de printers van Ricoh Pro en met inkjetpersen zoals de Océ VarioPrint i300.

In het juninummer van Grafisch Nieuws verschijnt een ruimer artikel over C.P. Bourg.

Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwe producten organiseerde C.P. Bourg van 14 tot 17 mei opendeurdagen in zijn vestiging in Ottignies. De doelgroepen waren de internationale distributeurs (Albyco in België), de partners en de eindgebruikers. Sinds 14 mei zijn de twee nieuwe sterproducten, die al sinds Drupa 2016 aangekondigd waren, op de markt te koop. Het gaat om de BPM (Bourg Preparation Module) en de BWO (Bourg Walk Over).De BPM is een module om vellen voor te bereiden zodat in één enkele doorgang genaaide of thermisch gebonden boeken van verschillende formaten, waaronder A5, gerealiseerd kunnen worden - en dit op basis van het SRA3-formaat. De BPM kan in een volledige productielijn (druk + afwerking) geïntegreerd worden en maakt het mogelijk om het productieproces te versnellen door één stap (het snijden) voor de afwerking - en daardoor ook de wachtrijen - te elimineren.Volgens C.P. Bourg kan de volledige productie nu in tien minuten, in plaats van in meerdere uren. De BPM is een modulaire en aanpasbare uitrusting die verscheidene functies biedt: roteren, in register plaatsen, snijden (tot 100 mm boven- en onderaan het vel), rillen, stansen en vouwen. Met die geautomatiseerde productie kan het aantal operatoren van vier tot één verminderd worden. Voor het inslagsysteem en voor de automatisering van de productiestroom doet C.P. Bourg een beroep op de Canadese softwareleverancier Ultimate TechnoGraphics.De BWO is een transportband die het mogelijk maakt om digitale printsystemen te verbinden met de afwerkingsoplossingen van C.P. Bourg, en die tegelijk dienst doet als loopbrug voor de operator. Dat beperkt in grote mate de verplaatsingen van de operator bij grote productielijnen waardoor hij tijd wint.Tijdens de opendeurdagen toonde C.P. Bourg zijn nieuwe producten in acht verschillende configuraties, al dan niet in lijn met tonerprinters van Canon, HP Indigo, Kodak en Xerox. De producten van C.P. Bourg zijn daarnaast ook compatibel met de printers van Ricoh Pro en met inkjetpersen zoals de Océ VarioPrint i300.In het juninummer van Grafisch Nieuws verschijnt een ruimer artikel over C.P. Bourg.