De Berlijnse softwareontwikkelaar callas software brengt elk jaar grote updates uit voor zijn pdfToolbox-productlijn; tussendoor reageren kleine updates op marktveranderingen of lossen ze problemen op die tijdens het testen zijn ontdekt. PdfToolbox 13.1 introduceert verschillende correcties en nieuwe functionaliteiten en implementeert de nieuwe GWG 2022-specificaties.

Aanpassingen en extra functies

"Naleving van normen is altijd een hoeksteen van onze strategie geweest. Het is belangrijk voor ons en voor onze vele OEM-partners", zegt Dietrich von Seggern, de managing director van callas software. "We streven ernaar om alle relevante grafische standaarden te implementeren, of ze nu afkomstig zijn van ISO of de GWG."

PdfToolbox 13.1 implementeert alle varianten van de GWG-specificaties. Een paar aanpassingen en extra functies voor de preflight-engine van pdfToolbox waren nodig om de nieuwe GWG-specificaties te ondersteunen. Preflight-profielen die alle varianten volledig implementeren, zijn te vinden in de preflight-bibliotheek van pdfToolbox.

De GWG 2022-specificaties vereisen preflight-toepassingen om te controleren of het document gebieden met te veel inkt bevat. Nieuw hierbij is dat het soms nodig is om alleen proceskleuren te controleren en soms ook om steunkleuren te controleren. Dit is nu mogelijk in pdfToolbox 13.1.

Minder complexiteit

Een belangrijk kenmerk van de GWG 2022-specificaties is dat ze ervoor zorgen dat preflight-applicaties intelligent zijn in de manier waarop ze PDF-bestanden controleren. Ze kunnen nu objecten negeren die nooit productieproblemen zouden kunnen veroorzaken (het gemakkelijkste voorbeeld is dat objecten die volledig onzichtbaar zijn, kunnen worden genegeerd). Dit vermindert het aantal vals-positieve meldingen (PDF-bestanden die fouten veroorzaken, maar eigenlijk niet zouden moeten). PdfToolbox heeft al jaren zijn Sifter-technologie om dit te doen en in pdfToolbox 13.1 is het verder geoptimaliseerd om betere prestaties te bieden, vooral voor grotere en complexere documenten.

PdfToolbox 13.1 ondersteunt de optimalisatie van complexe vectorobjecten. Vectorpaden worden vereenvoudigd door die delen ervan die buiten hun uitknippaden uitsteken te vervangen door een rechte lijn (in feite wordt alle complexiteit verwijderd die onzichtbaar is omdat het toch is bijgesneden).

De Berlijnse softwareontwikkelaar callas software brengt elk jaar grote updates uit voor zijn pdfToolbox-productlijn; tussendoor reageren kleine updates op marktveranderingen of lossen ze problemen op die tijdens het testen zijn ontdekt. PdfToolbox 13.1 introduceert verschillende correcties en nieuwe functionaliteiten en implementeert de nieuwe GWG 2022-specificaties."Naleving van normen is altijd een hoeksteen van onze strategie geweest. Het is belangrijk voor ons en voor onze vele OEM-partners", zegt Dietrich von Seggern, de managing director van callas software. "We streven ernaar om alle relevante grafische standaarden te implementeren, of ze nu afkomstig zijn van ISO of de GWG."PdfToolbox 13.1 implementeert alle varianten van de GWG-specificaties. Een paar aanpassingen en extra functies voor de preflight-engine van pdfToolbox waren nodig om de nieuwe GWG-specificaties te ondersteunen. Preflight-profielen die alle varianten volledig implementeren, zijn te vinden in de preflight-bibliotheek van pdfToolbox.De GWG 2022-specificaties vereisen preflight-toepassingen om te controleren of het document gebieden met te veel inkt bevat. Nieuw hierbij is dat het soms nodig is om alleen proceskleuren te controleren en soms ook om steunkleuren te controleren. Dit is nu mogelijk in pdfToolbox 13.1.Een belangrijk kenmerk van de GWG 2022-specificaties is dat ze ervoor zorgen dat preflight-applicaties intelligent zijn in de manier waarop ze PDF-bestanden controleren. Ze kunnen nu objecten negeren die nooit productieproblemen zouden kunnen veroorzaken (het gemakkelijkste voorbeeld is dat objecten die volledig onzichtbaar zijn, kunnen worden genegeerd). Dit vermindert het aantal vals-positieve meldingen (PDF-bestanden die fouten veroorzaken, maar eigenlijk niet zouden moeten). PdfToolbox heeft al jaren zijn Sifter-technologie om dit te doen en in pdfToolbox 13.1 is het verder geoptimaliseerd om betere prestaties te bieden, vooral voor grotere en complexere documenten.PdfToolbox 13.1 ondersteunt de optimalisatie van complexe vectorobjecten. Vectorpaden worden vereenvoudigd door die delen ervan die buiten hun uitknippaden uitsteken te vervangen door een rechte lijn (in feite wordt alle complexiteit verwijderd die onzichtbaar is omdat het toch is bijgesneden).