Canon Japan kondigde de samenwerking met 3D Systems in maart 2014 aan, Canon Europe deed dat eind februari van dit jaar voor het VK en Ierland. Nu is België en Nederland aan de beurt. " Intussen werkt Canon aan een eigen 3D-printtechnologie die begint waar het assortiment van 3D Systems stopt," zegt Jan Hellemans, Director Wide Format Channel, waaronder de 3D-print activiteiten resulteren. Voor de eigen Canon-technologie gaat het om snelle en grotere machines. Die worden samen met 3D Systems ontwikkeld in het Nederlandse Venlo en in Tokyo. Over ten laatste 24 maanden zouden die systemen klaar zijn voor commercialisatie.

3D-printing werd op de recente Canon Expo in Parijs door CEO Fujio Mitarai nog als één van de topprioriteiten van Canon Inc. genoemd. Het is de reden waarom Canon Belgium er nu mee van start gaat.

In België zullen omgerekend naar voltijdse equivalenten, een vijftal Canon-medewerkers met de 3D-printactiviteiten bezig zijn. De fabrikant zegt de printers en de grondstoffen voor de printers onmiddellijk te kunnen leveren uit voorraad. Als prioritaire klantensegmenten zijn architectuur, engineering, construction, corporate, onderwijs en large format aangeduid. Eind februari volgend jaar wordt de eerste verkoop verwacht, daarna wordt gerekend op de verkoop van twee tot drie printsystemen per maand. In Engeland werden sinds de start een tiental toestellen verkocht. De ProJet 660 voor het printen van full-color 3D-modellen is er het meest verkochte apparaat.

Canon Belgium gaat de printerseries ProJet 3500, 4500 en x60 voeren, die elk voor specifieke toepassingsgebieden zijn bedoeld. Voor de toestellen wordt uitgegaan van een prijsvork tussen 75.000 euro en 120.000 euro.

Canon Japan kondigde de samenwerking met 3D Systems in maart 2014 aan, Canon Europe deed dat eind februari van dit jaar voor het VK en Ierland. Nu is België en Nederland aan de beurt. " Intussen werkt Canon aan een eigen 3D-printtechnologie die begint waar het assortiment van 3D Systems stopt," zegt Jan Hellemans, Director Wide Format Channel, waaronder de 3D-print activiteiten resulteren. Voor de eigen Canon-technologie gaat het om snelle en grotere machines. Die worden samen met 3D Systems ontwikkeld in het Nederlandse Venlo en in Tokyo. Over ten laatste 24 maanden zouden die systemen klaar zijn voor commercialisatie.3D-printing werd op de recente Canon Expo in Parijs door CEO Fujio Mitarai nog als één van de topprioriteiten van Canon Inc. genoemd. Het is de reden waarom Canon Belgium er nu mee van start gaat.In België zullen omgerekend naar voltijdse equivalenten, een vijftal Canon-medewerkers met de 3D-printactiviteiten bezig zijn. De fabrikant zegt de printers en de grondstoffen voor de printers onmiddellijk te kunnen leveren uit voorraad. Als prioritaire klantensegmenten zijn architectuur, engineering, construction, corporate, onderwijs en large format aangeduid. Eind februari volgend jaar wordt de eerste verkoop verwacht, daarna wordt gerekend op de verkoop van twee tot drie printsystemen per maand. In Engeland werden sinds de start een tiental toestellen verkocht. De ProJet 660 voor het printen van full-color 3D-modellen is er het meest verkochte apparaat.Canon Belgium gaat de printerseries ProJet 3500, 4500 en x60 voeren, die elk voor specifieke toepassingsgebieden zijn bedoeld. Voor de toestellen wordt uitgegaan van een prijsvork tussen 75.000 euro en 120.000 euro.