Het aanbod van Canon op alle aandelen van Océ dateert van 16 november 2009. Pas op 1 maart 2012 had de Japanse fabrikant voldoende aandelen (98,83 %) in handen om van de volledige integratie van de twee bedrijven werk te kunnen maken. Beide bedrijven gaan nu verder onder de naam Canon, wat overigens al op drupa 2012 de facto een feit was.

Het vroegere Océ in België is intussen verhuisd naar de gebouwen van Canon Belgium waar zich ook het Europese democentrum bevindt. Vanaf volgend jaar vormen beide bedrijven ook één juridische entiteit. Canon telt in België en Luxemburg 670 medewerkers en realiseert er een omzet van 270 miljoen euro.

Tijdens de klantendagen werd om de mogelijkheden van productieprinten te tonen, het automatisch mengen van zwartwit- en kleurenpagina's gedemonstreerd via de zogenaamde 'page programming' functie in de workflow. Er werden met dit doel een boek en syllabus geprint op een Canon imagePress 7000 kleurenprintsysteem (70 ppm) en een Océ VarioPrint 135 zwartwit printsysteem (135 ppm). Het laatste systeem is het eerste product dat de technologie van Canon (afwerking) combineert met die van Océ (zwartwit engine).

Op het vlak van continuous feed printing, werd enkel een rol tentoongesteld. Dat is te begrijpen gezien de plaatsruimte die dergelijke systemen innemen. Nieuw is dat Océ weer een sneller model heeft toegevoegd aan zijn al brede inkjet porfolio (14 modellen)

Het nieuwe model is een zwartwit inkjetsysteem met een snelheid van 254 meter/minuut, een resolutie van 600 x 480 dpi en een printbreedte van 30 duim, speciaal voor de boekindustrie. Deze Océ Jetstream 5500 is uitgerust met een manroland VFF-2 Folder, een katernlijmstation en een Rima RS-34S compenserende stapelaar.

Op 15 oktober werd tijdens het 'Post-drupa event' in het Customer Experience Center in Poing (München) de Océ InfiniStream (web-fed vloeibare toner) voor een tweede keer aan het publiek getoond. De Océ InfiniStream is voorlopig nog een project voor de vouwkartonindustrie, maar kan nu al uitgerust worden met 7 kleurstations.

Helemaal nieuw voor Canon klanten is dat ze nu onder andere via de web shop, kunnen beroep doen op de diensten van Océ Imaging Supplies. Die afdeling levert papier en andere media (ook voor grootformaat printen) voor de volledige portfolio van machines.

De klantendagen bij Canon waren een succes. Elke bezoeker kreeg de kans om van zichzelf een foto laten maken (met een Canon EOS-camera). Van deze foto werd een canvas in "Andy Warhol" stijl geprint op de Océ Arizona 360 vlakbed UV-printer en als "give-away" weggeschonken.

Het aanbod van Canon op alle aandelen van Océ dateert van 16 november 2009. Pas op 1 maart 2012 had de Japanse fabrikant voldoende aandelen (98,83 %) in handen om van de volledige integratie van de twee bedrijven werk te kunnen maken. Beide bedrijven gaan nu verder onder de naam Canon, wat overigens al op drupa 2012 de facto een feit was.Het vroegere Océ in België is intussen verhuisd naar de gebouwen van Canon Belgium waar zich ook het Europese democentrum bevindt. Vanaf volgend jaar vormen beide bedrijven ook één juridische entiteit. Canon telt in België en Luxemburg 670 medewerkers en realiseert er een omzet van 270 miljoen euro.Tijdens de klantendagen werd om de mogelijkheden van productieprinten te tonen, het automatisch mengen van zwartwit- en kleurenpagina's gedemonstreerd via de zogenaamde 'page programming' functie in de workflow. Er werden met dit doel een boek en syllabus geprint op een Canon imagePress 7000 kleurenprintsysteem (70 ppm) en een Océ VarioPrint 135 zwartwit printsysteem (135 ppm). Het laatste systeem is het eerste product dat de technologie van Canon (afwerking) combineert met die van Océ (zwartwit engine). Op het vlak van continuous feed printing, werd enkel een rol tentoongesteld. Dat is te begrijpen gezien de plaatsruimte die dergelijke systemen innemen. Nieuw is dat Océ weer een sneller model heeft toegevoegd aan zijn al brede inkjet porfolio (14 modellen)Het nieuwe model is een zwartwit inkjetsysteem met een snelheid van 254 meter/minuut, een resolutie van 600 x 480 dpi en een printbreedte van 30 duim, speciaal voor de boekindustrie. Deze Océ Jetstream 5500 is uitgerust met een manroland VFF-2 Folder, een katernlijmstation en een Rima RS-34S compenserende stapelaar.Op 15 oktober werd tijdens het 'Post-drupa event' in het Customer Experience Center in Poing (München) de Océ InfiniStream (web-fed vloeibare toner) voor een tweede keer aan het publiek getoond. De Océ InfiniStream is voorlopig nog een project voor de vouwkartonindustrie, maar kan nu al uitgerust worden met 7 kleurstations.Helemaal nieuw voor Canon klanten is dat ze nu onder andere via de web shop, kunnen beroep doen op de diensten van Océ Imaging Supplies. Die afdeling levert papier en andere media (ook voor grootformaat printen) voor de volledige portfolio van machines.De klantendagen bij Canon waren een succes. Elke bezoeker kreeg de kans om van zichzelf een foto laten maken (met een Canon EOS-camera). Van deze foto werd een canvas in "Andy Warhol" stijl geprint op de Océ Arizona 360 vlakbed UV-printer en als "give-away" weggeschonken.