De Océ InfiniStream technologie van Canon werd op de vorige drupa voorgesteld. Het electrofotografische printprocédé werkt met vloeibare toner, waarvan Indigo de pionier is. De InfiniStream is een rollenprintsysteem met modulaire druktorenarchitectuur waarmee vier tot zeven kleuren worden gedrukt. Met een snelheid van 120 meter/minuut kunnen volgens de fabrikant tot 14.400 vellen op het formaat 50 x 70 cm of 7.200 vellen op het formaat 70 x 100 cm worden gedrukt op een rollenbreedte van 711 mm. Afhankelijk van de opdrachtparameters zou het printsysteem vanaf een oplage van 3000 tot 4000 vel op het formaat B1, een kostenvoordeel opleveren ten opzichte van offset.

Leupold is een drukker van vouwkartonverpakkingen en verkoopsdisplays. Het bedrijf beschikt over offsetpersen en gaat de nieuwe digitale technologie inzetten voor de productie van kleine en middelgrote oplagen. Het bedrijf realiseert een omzet van 30 miljoen euro en telt 110 medewerkers.

Zaakvoerder Bernd Assmann zegt dat er een aantal elementen zijn die de keuze voor een digitale oplossing hebben beïnvloed: kleinere oplagen en de toename van verpakkingen in meerdere versies voor specifieke doelgroepen, kortere doorlooptijden, een snellere time-to-market bij nieuwe promotiecampagnes. Bovendien wordt maar geprint wat echt nodig is hetgeen resulteert in minder afval en lagere kosten.

De Océ InfiniStream technologie van Canon werd op de vorige drupa voorgesteld. Het electrofotografische printprocédé werkt met vloeibare toner, waarvan Indigo de pionier is. De InfiniStream is een rollenprintsysteem met modulaire druktorenarchitectuur waarmee vier tot zeven kleuren worden gedrukt. Met een snelheid van 120 meter/minuut kunnen volgens de fabrikant tot 14.400 vellen op het formaat 50 x 70 cm of 7.200 vellen op het formaat 70 x 100 cm worden gedrukt op een rollenbreedte van 711 mm. Afhankelijk van de opdrachtparameters zou het printsysteem vanaf een oplage van 3000 tot 4000 vel op het formaat B1, een kostenvoordeel opleveren ten opzichte van offset.Leupold is een drukker van vouwkartonverpakkingen en verkoopsdisplays. Het bedrijf beschikt over offsetpersen en gaat de nieuwe digitale technologie inzetten voor de productie van kleine en middelgrote oplagen. Het bedrijf realiseert een omzet van 30 miljoen euro en telt 110 medewerkers.Zaakvoerder Bernd Assmann zegt dat er een aantal elementen zijn die de keuze voor een digitale oplossing hebben beïnvloed: kleinere oplagen en de toename van verpakkingen in meerdere versies voor specifieke doelgroepen, kortere doorlooptijden, een snellere time-to-market bij nieuwe promotiecampagnes. Bovendien wordt maar geprint wat echt nodig is hetgeen resulteert in minder afval en lagere kosten.