De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie is volgens Canon bedoeld voor het groeiende middenvolumesegment en stelt grafische printbedrijven van grootformaat en andere leveranciers van printservices in staat hun klanten een uitgebreide reeks toepassingen te bieden voor detailhandel, bewegwijzering, interieurdecoratie, verpakkingen en industriële markten. "De nieuwe printers zijn ontworpen met het oog op productiviteit en bieden veelzijdige, nauwkeurige en zeer efficiënte afdrukken op diverse materialen, ook dubbelzijdig", stelt Canon.

Lastminute substraatkeuzes

De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie haalt printsnelheden tot 52,8 m²/uur. Klanten kunnen prints maken op harde of flexibele media van elk formaat: tot 1,25 x 2,5 meter met de Arizona GTF of 2,5 x 3,08 meter op de Arizona XTF. Met de FLOW-technologie gaat het sneller om van media en kartonformaat te wisselen. Volgens Canon is de technologie geschikt voor het afdrukken van vele kleine oplages verspreid over de dag. "Omdat er geen vacuümzones zijn, is er veel minder maskeren en afplakken nodig."

De Arizona is voorzien van een up-to-date handsfree onderhoudssysteem voor de printkoppen dat de spuitmondfunctie in enkele seconden herstelt en een gebruikersinterface die geüpdatet is met Advanced Image Layout Controls. De nieuwe mogelijkheden voor last-minute aanpassingen vóór het printen omvatten bijsnijden, de flexibiliteit van meerdere referentiepunten en de visualisatie en wijziging van de volgorde van afdruklagen. Met deze bedieningsmogelijkheden kunnen operators ook lastminute substraatkeuzes maken en zo snel reageren op veranderingen in de beschikbaarheid van plaatmateriaal. De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie bevat ook een boekhoudinterface (API) die gegevens levert over bijvoorbeeld inktverbruik en productietijd. Deze gegevens zijn dan verder te verwerken in boekhoudpakketten.

Nieuwe printmodi

Aan de Arizona 1300-serie zijn ook nieuwe printmodi toegevoegd. Hiertoe behoren Quality-Smooth, Production-Plus en Quality-Plus (verkrijgbaar voor 8-kanaalsconfiguraties). Met de toegevoegde 'Plus'-modi beschikken gebruikers over een groter kleurengamma om toepassingen te creëren met lichtcyaan, lichtmagenta en witte inkt in de hoogwaardige printmodi voor foto's en kunsttoepassingen.

De nieuwe Arizona 1300 GTF- en XTF-modellen behouden de VariaDot-printtechnologie van de derde generatie, die zorgt voor een fotorealistische beeldweergave. De inkten zijn GREENGUARD Gold-gecertificeerd, ze zijn veilig voor gebruik in openbare omgevingen en vrij van gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen en vluchtige organische stoffen (VOS).

Met de Arizona 1300-serie met FLOW-technologie is ook de nieuwe PRISMAelevate XL-software verkrijgbaar. Met deze software kunnen klanten creatieve toepassingen met tactiele verhogingseffecten maken door het creëren van gestructureerde oppervlakken, embossing, metalen accenten en tot 2 mm verhoogde belettering. PRISMAelevate is een uitbreiding van de PRISMA XL Suite en is de opvolger van Arizona Touchstone - de software levert tweemaal zoveel hoogte en tot 20 procent hogere snelheden in combinatie met de flatbedseries Arizona 1300 en 2300.

De Canon Arizona 1300 XTF.
Met PRISMAelevate XL kunnen verhoogde prints gemaakt worden met textuureffecten en tot 2 mm verhoogde belettering.
Veel belangstelling voor de presentatie van de nieuwe Arizona-flatbedprinter door Stefanie Schumann, senior EMEA product manager bij Canon Large Format Graphics., KDC
Veel belangstelling voor de presentatie van de nieuwe Arizona-flatbedprinter door Stefanie Schumann, senior EMEA product manager bij Canon Large Format Graphics. © KDC
De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie is volgens Canon bedoeld voor het groeiende middenvolumesegment en stelt grafische printbedrijven van grootformaat en andere leveranciers van printservices in staat hun klanten een uitgebreide reeks toepassingen te bieden voor detailhandel, bewegwijzering, interieurdecoratie, verpakkingen en industriële markten. "De nieuwe printers zijn ontworpen met het oog op productiviteit en bieden veelzijdige, nauwkeurige en zeer efficiënte afdrukken op diverse materialen, ook dubbelzijdig", stelt Canon.De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie haalt printsnelheden tot 52,8 m²/uur. Klanten kunnen prints maken op harde of flexibele media van elk formaat: tot 1,25 x 2,5 meter met de Arizona GTF of 2,5 x 3,08 meter op de Arizona XTF. Met de FLOW-technologie gaat het sneller om van media en kartonformaat te wisselen. Volgens Canon is de technologie geschikt voor het afdrukken van vele kleine oplages verspreid over de dag. "Omdat er geen vacuümzones zijn, is er veel minder maskeren en afplakken nodig."De Arizona is voorzien van een up-to-date handsfree onderhoudssysteem voor de printkoppen dat de spuitmondfunctie in enkele seconden herstelt en een gebruikersinterface die geüpdatet is met Advanced Image Layout Controls. De nieuwe mogelijkheden voor last-minute aanpassingen vóór het printen omvatten bijsnijden, de flexibiliteit van meerdere referentiepunten en de visualisatie en wijziging van de volgorde van afdruklagen. Met deze bedieningsmogelijkheden kunnen operators ook lastminute substraatkeuzes maken en zo snel reageren op veranderingen in de beschikbaarheid van plaatmateriaal. De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie bevat ook een boekhoudinterface (API) die gegevens levert over bijvoorbeeld inktverbruik en productietijd. Deze gegevens zijn dan verder te verwerken in boekhoudpakketten.Aan de Arizona 1300-serie zijn ook nieuwe printmodi toegevoegd. Hiertoe behoren Quality-Smooth, Production-Plus en Quality-Plus (verkrijgbaar voor 8-kanaalsconfiguraties). Met de toegevoegde 'Plus'-modi beschikken gebruikers over een groter kleurengamma om toepassingen te creëren met lichtcyaan, lichtmagenta en witte inkt in de hoogwaardige printmodi voor foto's en kunsttoepassingen.De nieuwe Arizona 1300 GTF- en XTF-modellen behouden de VariaDot-printtechnologie van de derde generatie, die zorgt voor een fotorealistische beeldweergave. De inkten zijn GREENGUARD Gold-gecertificeerd, ze zijn veilig voor gebruik in openbare omgevingen en vrij van gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen en vluchtige organische stoffen (VOS).