De nieuwe ColorStream 8000-serie is volgens Canon ontworpen om ingezet te worden bij productiebedrijven, overheidsinstellingen, aanbieders van print- en communicatiediensten (transactionele documenten en direct mail) en gespecialiseerde grafische bedrijven zoals producenten van boeken (volgens Canon de snelst groeiende toepassing voor deze technologie), handleidingen of bijsluiters voor medicijnen.

Van offset naar inkjet

De serie bestaat uit twee modellen - de ColorStream 8133 en 8160 - waarbij de naam de maximale printsnelheid weergeeft (133 en 160 m/min.). De ColorStream 8160 is reeds beschikbaar, de 8133 volgt in de tweede helft van 2021. Beiden printen ze tot 2.152 A4 beelden/min. (15 - 70 miljoen A4 pagina's per maand). "Daardoor zijn productiepieken gemakkelijk op te vangen en wordt de mogelijkheid geboden de variabele- en arbeidskosten te verlagen door volumes van offsetpersen naar de ColorStream te migreren", zegt Hayco van Gaal, de vice president Production Printing Products, EMEA Commercial Printing bij Canon. De productiviteit van de serie wordt verder verbeterd door alles wat kon worden geautomatiseerd ook effectief te automatiseren. Het reinigen van de printkoppen is een voorbeeld. De hoge automatiseringsgraad resulteert onder meer in een uptime van meer dan negentig procent voor de ColorStream 8000-serie.

Breed kleurenspectrum

De modellen in deze serie zijn uitgerust met nieuwe 1.200 dpi printkoppen (Kyocera) die een consistente printkwaliteit garanderen - zelfs bij de hoogste printsnelheid - van de eerste tot de laatste print. Met regelmatige overgangen, uniforme tinten en scherpere details worden typische artefacten van inkjet-technologie geminimaliseerd. De ColorStream 8000-serie maakt gebruik van een nieuwe pigment-inktset op waterbasis met latexpolymeer die een breed kleurenspectrum biedt. Deze inktset voldoet aan de normen van het Fogra-proces, zorgt voor een perfecte druppelvorming en staat naar verluidt garant voor diepzwart plus natuurlijke kleuren op ongecoat papier zonder enige voorbehandeling.

Hoogwaardige grafische producten

"In een snel veranderende markt is het vinden van nieuwe toepassingen van cruciaal belang om concurrerend te blijven", stelt Hayco van Gaal. De ColorStream 8000-serie pakt uit met een verbeterde printkwaliteit en het vermogen om te printen op een breed scala aan ongecoat, gerecycleerd en met voor inkjet behandeld standaard papier van 40 tot 160 g/m² (en geselecteerde papiersoorten tot 220 g/m²). Het ontwerp van de papierbaan in de printer biedt met een maximale printbreedte van 560 mm de mogelijkheid om hoogwaardige grafische producten te maken en boekformaten te optimaliseren.

DATEV eG, één van de grootste aanbieders van zakelijke software in Duitsland, is de eerste Canon-klant die een model uit de ColorStream 8000-serie heeft geïnstalleerd. Hun Digital & Print Solution Center in Neurenberg produceert gemiddeld meer dan 1,1 miljard pagina's per jaar.

De nieuwe ColorStream 8000-serie is volgens Canon ontworpen om ingezet te worden bij productiebedrijven, overheidsinstellingen, aanbieders van print- en communicatiediensten (transactionele documenten en direct mail) en gespecialiseerde grafische bedrijven zoals producenten van boeken (volgens Canon de snelst groeiende toepassing voor deze technologie), handleidingen of bijsluiters voor medicijnen.De serie bestaat uit twee modellen - de ColorStream 8133 en 8160 - waarbij de naam de maximale printsnelheid weergeeft (133 en 160 m/min.). De ColorStream 8160 is reeds beschikbaar, de 8133 volgt in de tweede helft van 2021. Beiden printen ze tot 2.152 A4 beelden/min. (15 - 70 miljoen A4 pagina's per maand). "Daardoor zijn productiepieken gemakkelijk op te vangen en wordt de mogelijkheid geboden de variabele- en arbeidskosten te verlagen door volumes van offsetpersen naar de ColorStream te migreren", zegt Hayco van Gaal, de vice president Production Printing Products, EMEA Commercial Printing bij Canon. De productiviteit van de serie wordt verder verbeterd door alles wat kon worden geautomatiseerd ook effectief te automatiseren. Het reinigen van de printkoppen is een voorbeeld. De hoge automatiseringsgraad resulteert onder meer in een uptime van meer dan negentig procent voor de ColorStream 8000-serie.De modellen in deze serie zijn uitgerust met nieuwe 1.200 dpi printkoppen (Kyocera) die een consistente printkwaliteit garanderen - zelfs bij de hoogste printsnelheid - van de eerste tot de laatste print. Met regelmatige overgangen, uniforme tinten en scherpere details worden typische artefacten van inkjet-technologie geminimaliseerd. De ColorStream 8000-serie maakt gebruik van een nieuwe pigment-inktset op waterbasis met latexpolymeer die een breed kleurenspectrum biedt. Deze inktset voldoet aan de normen van het Fogra-proces, zorgt voor een perfecte druppelvorming en staat naar verluidt garant voor diepzwart plus natuurlijke kleuren op ongecoat papier zonder enige voorbehandeling."In een snel veranderende markt is het vinden van nieuwe toepassingen van cruciaal belang om concurrerend te blijven", stelt Hayco van Gaal. De ColorStream 8000-serie pakt uit met een verbeterde printkwaliteit en het vermogen om te printen op een breed scala aan ongecoat, gerecycleerd en met voor inkjet behandeld standaard papier van 40 tot 160 g/m² (en geselecteerde papiersoorten tot 220 g/m²). Het ontwerp van de papierbaan in de printer biedt met een maximale printbreedte van 560 mm de mogelijkheid om hoogwaardige grafische producten te maken en boekformaten te optimaliseren.DATEV eG, één van de grootste aanbieders van zakelijke software in Duitsland, is de eerste Canon-klant die een model uit de ColorStream 8000-serie heeft geïnstalleerd. Hun Digital & Print Solution Center in Neurenberg produceert gemiddeld meer dan 1,1 miljard pagina's per jaar.