"De imagePRESS V1000 legt de lat voor productiviteit in de grafische wereld hoger en kan een enorme verscheidenheid aan printmedia verwerken", zegt Hiro Imamura, vice president Marketing & Innovation van Digital Printing & Solutions bij Canon Europe.

Nieuwe transfertechnologie

De optie van het Multi-Drawer Paper Deck in combinatie met de bulk POD XL en manuele Bypass verhoogt de invoercapaciteit van de printer. Dankzij de nieuwe transfertechnologie zorgt de printer voor een optimale kleuroverdracht - zonder de risico's die gepaard gaan met wisselen van papiergewichten op hoge snelheid. De nieuwe geïntegreerde POD-SURF-fixeertechnologie behoudt een constante temperatuur en zorgt dat gebruikers kunnen werken met een constante printsnelheid van 100 ppm bij een breed scala aan mediatypen en -gewichten van 52 tot 400 g/m², waaronder synthetische en magnetische media. De operator ontvangt waarschuwingen op afstand van zodra de verbruiksmaterialen bijna op zijn. Daarnaast kunnen operatoren media en toner bijvullen en tonerafval verwijderen terwijl de printer in productie is.

Tweetraps registratiecorrectie

De ingebouwde spectrofotometrische sensor bespaart tijd en stelt minder hoge eisen aan de expertise die anders nodig is voor kleurcontrole. Dit omdat zowel kalibratie als afstelling met één druk op de knop mogelijk zijn zonder extra kwaliteitscontroles. Met de nieuwe tweetraps registratiecorrectie kan de printer automatisch dubbelzijdig printen op bannervellen tot een lengte van 1,3 meter. De nieuwe technologie garandeert telkens opnieuw een perfecte uitlijning. De optionele Sensing Unit controleert prints en detecteert voordat de printopdracht start automatisch afwijkingen die niet overeenkomen met de registratie- en kleurinstellingen en past deze instellingen vervolgens aan voor de duur van de gehele printtaak.

De imagePRESS V1000 haalt een productiesnelheid tot 100 ppm.

Compact ontwerp

De imagePRESS V1000 beschikt over een innovatief koelsysteem dat de printmedia direct na het fixeren afkoelt om zo een optimale kwaliteit te garanderen, en het risico op verspilling door kromtrekken of kleven tot een minimum beperkt blijft wanneer een printopdracht niet onmiddellijk een volgende bewerkingsstap ondergaat. Een nieuwe technologie voor toneroverdracht zorgt tijdens het printen voor een optimale doorvoer van ieder vel. Door de variabele positie van de secundaire transferrol kan deze veranderen afhankelijk van het gewicht van gebruikte printmedia. Het compacte ontwerp van de imagePRESS V1000 maakt dat deze printer een installatieoppervlak heeft van minder dan drie vierkante meter. Daarmee is het volgens Canon de meest compacte printer in zijn segment.

Live event in Venlo

De imagePRESS V1000 productieprinter zal ook te zien zijn op 17 en 18 mei tijdens het evenement 'Make It 22 Benelux' in het Customer Experience Center van Canon in het Nederlandse Venlo. Op de beursvloer presenteren Canon en haar partners - waaronder Dataline (MultiPress), Venar, VIGC en finishing-partners als Amstel Graphics, Fotoba, Kentie-Rotaform en SDD - hun laatste innovaties. Tijdens de parallelsessies gaan specialisten in detail in op verschillende productgroepen. Frank Huigen, director Production Printing van Canon Benelux, geeft zijn visie op de markt en op nieuwe trends en innovaties. In de namiddag gaat filosoof en cabaretier Paul Smit tijdens een humoristische presentatie in op verschillende aspecten van het menselijk gedrag en de werking van ons brein. De presentatie van de dag is in handen van dagvoorzitter Thijs van Thienen, product manager bij Canon.

Klik hier voor meer informatie.

"De imagePRESS V1000 legt de lat voor productiviteit in de grafische wereld hoger en kan een enorme verscheidenheid aan printmedia verwerken", zegt Hiro Imamura, vice president Marketing & Innovation van Digital Printing & Solutions bij Canon Europe.De optie van het Multi-Drawer Paper Deck in combinatie met de bulk POD XL en manuele Bypass verhoogt de invoercapaciteit van de printer. Dankzij de nieuwe transfertechnologie zorgt de printer voor een optimale kleuroverdracht - zonder de risico's die gepaard gaan met wisselen van papiergewichten op hoge snelheid. De nieuwe geïntegreerde POD-SURF-fixeertechnologie behoudt een constante temperatuur en zorgt dat gebruikers kunnen werken met een constante printsnelheid van 100 ppm bij een breed scala aan mediatypen en -gewichten van 52 tot 400 g/m², waaronder synthetische en magnetische media. De operator ontvangt waarschuwingen op afstand van zodra de verbruiksmaterialen bijna op zijn. Daarnaast kunnen operatoren media en toner bijvullen en tonerafval verwijderen terwijl de printer in productie is.De ingebouwde spectrofotometrische sensor bespaart tijd en stelt minder hoge eisen aan de expertise die anders nodig is voor kleurcontrole. Dit omdat zowel kalibratie als afstelling met één druk op de knop mogelijk zijn zonder extra kwaliteitscontroles. Met de nieuwe tweetraps registratiecorrectie kan de printer automatisch dubbelzijdig printen op bannervellen tot een lengte van 1,3 meter. De nieuwe technologie garandeert telkens opnieuw een perfecte uitlijning. De optionele Sensing Unit controleert prints en detecteert voordat de printopdracht start automatisch afwijkingen die niet overeenkomen met de registratie- en kleurinstellingen en past deze instellingen vervolgens aan voor de duur van de gehele printtaak.De imagePRESS V1000 beschikt over een innovatief koelsysteem dat de printmedia direct na het fixeren afkoelt om zo een optimale kwaliteit te garanderen, en het risico op verspilling door kromtrekken of kleven tot een minimum beperkt blijft wanneer een printopdracht niet onmiddellijk een volgende bewerkingsstap ondergaat. Een nieuwe technologie voor toneroverdracht zorgt tijdens het printen voor een optimale doorvoer van ieder vel. Door de variabele positie van de secundaire transferrol kan deze veranderen afhankelijk van het gewicht van gebruikte printmedia. Het compacte ontwerp van de imagePRESS V1000 maakt dat deze printer een installatieoppervlak heeft van minder dan drie vierkante meter. Daarmee is het volgens Canon de meest compacte printer in zijn segment.