Met het bestaande ProStream-technologieplatform als basis levert de nieuwe serie volgens Canon een consistente offsetprintkwaliteit op een breder scala van substraten, waaronder zwaar papier, met hogere standaard printsnelheden. De nieuwe serie is bedoeld voor uiteenlopende toepassingen zoals direct mail, boeken, wenskaarten, posters en kalenders.

Twee modellen

De ProStream 3000-serie telt twee modellen, de 80 m/minuut ProStream 3080 en de 133 m/minuut ProStream 3133, die printen op web-breedtes tot 558 mm en voor paginalengtes tot 1.524 mm. De nieuwe serie kan tot 11.300 4/4 B2-vellen per uur of 1.790 A4-formaat 4/4-prints per minuut produceren. Dit komt neer op 58 miljoen A4-prints per maand op een breed gamma aan substraten en gewichten, waaronder standaard offset gecoat, ongecoat en voor inkjet geoptimaliseerd papier tot 300 g/m², zonder de noodzaak om bij zwaardere mediagewichten de productiesnelheid te verlagen.

Verbeterd droogsysteem

Om ook bij hogere printsnelheden op een breed assortiment aan substraten offsetkwaliteit te leveren, is de ProStream 3000-serie uitgerust met een verbeterd droogsysteem. Dit systeem bouwt voort op de ProStream 1000-serie en maakt gebruik van een zwevende luchtstroom over de gehele papierbaan om de oppervlaktekwaliteit van de print gedurende alle stadia te beschermen. "Het nieuwe asymmetrische ontwerp van de ProStream 3000-serie droogt alle opdrachten gelijkmatig en gecontroleerd zonder met het papier in contact te komen", stelt Canon.

Automatische kwaliteitscontrole

De printkwaliteit, met nauwkeurige, levensechte kleuren wordt gegenereerd door native 1.200 dpi piëzo drop-on-demand printkoppen in combinatie met polymeerpigmentinkten op waterbasis en Smart ColorGrip, een nieuwe versie van Canons oplossing voor conditionering van het papier. Met Smart ColorGrip, dat nu ook als optie beschikbaar is voor de ProStream 1000-serie, kan de hoeveelheid ColorGrip-oplossing die is ingesteld voor specifieke delen van een pagina worden aangepast voor lichte of zware inktdekking om zo een optimaal printresultaat te bereiken. Het Inline Quality Control-camerasysteem zorgt voor automatische controle van de printkwaliteit en vermindert de tijd die nodig is voor kwaliteitscontrole door de operator.

De eerste ProStream 3000 wordt geïnstalleerd bij de Pixartprinting Group in Italië.
Met het bestaande ProStream-technologieplatform als basis levert de nieuwe serie volgens Canon een consistente offsetprintkwaliteit op een breder scala van substraten, waaronder zwaar papier, met hogere standaard printsnelheden. De nieuwe serie is bedoeld voor uiteenlopende toepassingen zoals direct mail, boeken, wenskaarten, posters en kalenders.De ProStream 3000-serie telt twee modellen, de 80 m/minuut ProStream 3080 en de 133 m/minuut ProStream 3133, die printen op web-breedtes tot 558 mm en voor paginalengtes tot 1.524 mm. De nieuwe serie kan tot 11.300 4/4 B2-vellen per uur of 1.790 A4-formaat 4/4-prints per minuut produceren. Dit komt neer op 58 miljoen A4-prints per maand op een breed gamma aan substraten en gewichten, waaronder standaard offset gecoat, ongecoat en voor inkjet geoptimaliseerd papier tot 300 g/m², zonder de noodzaak om bij zwaardere mediagewichten de productiesnelheid te verlagen.Om ook bij hogere printsnelheden op een breed assortiment aan substraten offsetkwaliteit te leveren, is de ProStream 3000-serie uitgerust met een verbeterd droogsysteem. Dit systeem bouwt voort op de ProStream 1000-serie en maakt gebruik van een zwevende luchtstroom over de gehele papierbaan om de oppervlaktekwaliteit van de print gedurende alle stadia te beschermen. "Het nieuwe asymmetrische ontwerp van de ProStream 3000-serie droogt alle opdrachten gelijkmatig en gecontroleerd zonder met het papier in contact te komen", stelt Canon.De printkwaliteit, met nauwkeurige, levensechte kleuren wordt gegenereerd door native 1.200 dpi piëzo drop-on-demand printkoppen in combinatie met polymeerpigmentinkten op waterbasis en Smart ColorGrip, een nieuwe versie van Canons oplossing voor conditionering van het papier. Met Smart ColorGrip, dat nu ook als optie beschikbaar is voor de ProStream 1000-serie, kan de hoeveelheid ColorGrip-oplossing die is ingesteld voor specifieke delen van een pagina worden aangepast voor lichte of zware inktdekking om zo een optimaal printresultaat te bereiken. Het Inline Quality Control-camerasysteem zorgt voor automatische controle van de printkwaliteit en vermindert de tijd die nodig is voor kwaliteitscontrole door de operator.