Sinds de introductie in 2020 van de varioPRINT iX-serie heeft Canon al meer dan 125 dergelijke sheetfed inkjet-productieprinters in de EMEA-regio geïnstalleerd. Volgens de Japanse printerfabrikant kiest dertig procent van alle gebruikers voor een tweede (of meer) productieprinter uit deze serie.

"Een bewijs dat deze printer een populaire investeringskeuze is binnen het segment voor digitale B3-productieprinters", duidt Canon. De top-10 gebruikers produceren met de varioPRINT iX-serie meer dan zes miljoen prints per maand.

Automatisch controlesysteem

Met de nieuwe softwarerelease R4.3 kan de printer optimaal afgestemd worden voor op maat gemaakte toepassingen zoals hoogwaardige direct mail. Of boeken met veel afbeeldingen een unieke kwaliteitsuitstraling meegeven.

"Dit wordt bereikt door een nieuw, automatisch controlesysteem voor de beeldkwaliteit, dat elk vel scant om de kwaliteit te controleren en zo nodig op dynamische wijze systeemaanpassingen doorvoert", stelt Canon.

De top-10 gebruikers produceren met de varioPRINT iX-serie meer dan zes miljoen prints per maand.

Volautomatisch validatieproces

Tot de andere prestatieverbeteringen behoren het volautomatische validatieproces van klantmedia (MVP) voor het eenvoudig instellen van nieuwe media met behulp van een wizard, en de verbeterde detectie van potentiële invoer van meerdere vellen tegelijk in de papier-invoermodule (PIM), die gedetecteerde vellen omleidt naar de wachtrijbak. Er is geen tussenkomst van de operator nodig en de productie gaat onverminderd door.

De update brengt ook voordelen met de Canon PRISMAsync controller met zich mee, zoals SMB hot-folder ondersteuning, subset ondersteuning via JDF, mediaverwerking voor dubbelzijdig printen met verschillende behandeling van voor- en achterzijde, en verbeterde gecodeerde harde schijf ondersteuning.

De softwaregestuurde release kan achteraf op alle varioPRINT iX printers worden geïnstalleerd en zal vanaf maart 2023 bij Canon-gebruikers van deze serie worden uitgerold.

Sinds de introductie in 2020 van de varioPRINT iX-serie heeft Canon al meer dan 125 dergelijke sheetfed inkjet-productieprinters in de EMEA-regio geïnstalleerd. Volgens de Japanse printerfabrikant kiest dertig procent van alle gebruikers voor een tweede (of meer) productieprinter uit deze serie."Een bewijs dat deze printer een populaire investeringskeuze is binnen het segment voor digitale B3-productieprinters", duidt Canon. De top-10 gebruikers produceren met de varioPRINT iX-serie meer dan zes miljoen prints per maand.Met de nieuwe softwarerelease R4.3 kan de printer optimaal afgestemd worden voor op maat gemaakte toepassingen zoals hoogwaardige direct mail. Of boeken met veel afbeeldingen een unieke kwaliteitsuitstraling meegeven."Dit wordt bereikt door een nieuw, automatisch controlesysteem voor de beeldkwaliteit, dat elk vel scant om de kwaliteit te controleren en zo nodig op dynamische wijze systeemaanpassingen doorvoert", stelt Canon.Tot de andere prestatieverbeteringen behoren het volautomatische validatieproces van klantmedia (MVP) voor het eenvoudig instellen van nieuwe media met behulp van een wizard, en de verbeterde detectie van potentiële invoer van meerdere vellen tegelijk in de papier-invoermodule (PIM), die gedetecteerde vellen omleidt naar de wachtrijbak. Er is geen tussenkomst van de operator nodig en de productie gaat onverminderd door.De update brengt ook voordelen met de Canon PRISMAsync controller met zich mee, zoals SMB hot-folder ondersteuning, subset ondersteuning via JDF, mediaverwerking voor dubbelzijdig printen met verschillende behandeling van voor- en achterzijde, en verbeterde gecodeerde harde schijf ondersteuning.De softwaregestuurde release kan achteraf op alle varioPRINT iX printers worden geïnstalleerd en zal vanaf maart 2023 bij Canon-gebruikers van deze serie worden uitgerold.