De geüpdate modellen richten zich op de markt voor hoge volumes en kunnen tot 10 miljoen A4-prints per maand verwerken. De serie is geschikt voor een groot aantal verschillende zwart-wit toepassingen en is verkrijgbaar in drie versies: Standard, TPxp (Transactional Printing with extra performance) en MICR. De versies bestrijken diverse klantsegmenten, zoals algemeen commercieel, het on-demand printen van boeken, handmatig of in-house printwerk, het printen van transacties en beveiligd printen. De Standard-, TPxP- en MICR-printers zijn verkrijgbaar met verschillende printsnelheden en de mogelijkheid van tijdelijke of permanente snelheidsupgrades. Daarnaast is er nog de keuze uit diverse modules voor papierinvoer en nabewerking.

Workflows en productieplanning

Alle modellen van de varioPRINT 6000 TITAN TPxp-serie zijn ontworpen voor de productie van transactiedocumenten en direct mail. "De nieuw ontwikkelde, duurzamere TPxp-toner biedt in combinatie met de nieuwste optionele Print Guard Module (PGM) een nog betere hechting om de duurzaamheid van prints verder te verhogen", duidt Canon. "Dit is cruciaal voor het behouden van een optimale printkwaliteit in omgevingen waar krachtige, near-line nabewerkingsapparatuur wordt gebruikt."

De varioPRINT 6000-serie TITAN draait nu op de nieuwste Mark 10-versie van PRISMAsync, Canons printserver die niet alleen taken verwerkt, maar ook printerfuncties bewaakt en aanstuurt. PRISMAsync biedt tot acht uur geavanceerde productieplanning en maakt workflows zo efficiënt mogelijk. Daarnaast verwerkt deze printserver de realtime informatie die nodig is om noodzakelijke ingrepen van de operator te voorspellen en is het mogelijk om een of meerdere printers in één oogopslag op afstand te bewaken via de PRISMAremote Manager.

De zwart-wit losblad productieprinter is verkrijgbaar met tijdelijke en permanente licenties voor printsnelheden van 182, 221, 272 en 328 A4 beelden per minuut. Zo kan de printsnelheid worden aangepast aan de veranderende printvolumes van commerciële printbedrijven. Via de DFD-interface is de varioPRINT TITAN aan te sluiten op een breed scala aan zowel standaard als heavy-duty nabewerkingsapparatuur. Met de optionele Light Weight Media Kit kunnen gebruikers printen op ultralicht materiaal (45 g/m²).

Sinds de lancering zijn er van de Canon varioPRINT 6000-serie TITAN meer dan duizend exemplaren verkocht in de EMEA-regio.

Universitas: "Indrukwekkende specificaties"

Universitas, een digitaal printbedrijf in Schoten, heeft klanten in de onderwijssector, uitgeverijen, sectorfondsen, academies en opleidingsbedrijven, maar ook in de B2B-markt. Het bedrijf installeerde een varioPRINT 6270 TITAN om meer van de korte en middellange zwart-wit drukwerkopdrachten van zijn klanten te migreren van offset naar digitaal.

"We hebben geïnvesteerd in de varioPRINT 6270 TITAN vanwege de indrukwekkende specificaties van de printer, met name de uptime, de betrouwbare papierbaan, de mogelijkheid om te printen op 45 grams papier, de nauwkeurigheid van front/back-registratie, de offset-achtige printkwaliteit, de operationele flexibiliteit en het gebruiksgemak voor kleine oplagen", zegt Tom Van Uffelen, de eigenaar van Universitas. "In combinatie met de voordelen op het gebied van duurzaamheid, zoals een laag energieverbruik, geen tonerafval en weinig tot geen uitstoot van ozon, was de keuze voor deze printer een no-brainer voor ons bedrijf."

De geüpdate modellen richten zich op de markt voor hoge volumes en kunnen tot 10 miljoen A4-prints per maand verwerken. De serie is geschikt voor een groot aantal verschillende zwart-wit toepassingen en is verkrijgbaar in drie versies: Standard, TPxp (Transactional Printing with extra performance) en MICR. De versies bestrijken diverse klantsegmenten, zoals algemeen commercieel, het on-demand printen van boeken, handmatig of in-house printwerk, het printen van transacties en beveiligd printen. De Standard-, TPxP- en MICR-printers zijn verkrijgbaar met verschillende printsnelheden en de mogelijkheid van tijdelijke of permanente snelheidsupgrades. Daarnaast is er nog de keuze uit diverse modules voor papierinvoer en nabewerking.Alle modellen van de varioPRINT 6000 TITAN TPxp-serie zijn ontworpen voor de productie van transactiedocumenten en direct mail. "De nieuw ontwikkelde, duurzamere TPxp-toner biedt in combinatie met de nieuwste optionele Print Guard Module (PGM) een nog betere hechting om de duurzaamheid van prints verder te verhogen", duidt Canon. "Dit is cruciaal voor het behouden van een optimale printkwaliteit in omgevingen waar krachtige, near-line nabewerkingsapparatuur wordt gebruikt."De varioPRINT 6000-serie TITAN draait nu op de nieuwste Mark 10-versie van PRISMAsync, Canons printserver die niet alleen taken verwerkt, maar ook printerfuncties bewaakt en aanstuurt. PRISMAsync biedt tot acht uur geavanceerde productieplanning en maakt workflows zo efficiënt mogelijk. Daarnaast verwerkt deze printserver de realtime informatie die nodig is om noodzakelijke ingrepen van de operator te voorspellen en is het mogelijk om een of meerdere printers in één oogopslag op afstand te bewaken via de PRISMAremote Manager.De zwart-wit losblad productieprinter is verkrijgbaar met tijdelijke en permanente licenties voor printsnelheden van 182, 221, 272 en 328 A4 beelden per minuut. Zo kan de printsnelheid worden aangepast aan de veranderende printvolumes van commerciële printbedrijven. Via de DFD-interface is de varioPRINT TITAN aan te sluiten op een breed scala aan zowel standaard als heavy-duty nabewerkingsapparatuur. Met de optionele Light Weight Media Kit kunnen gebruikers printen op ultralicht materiaal (45 g/m²).