De LabelStream LS2000 zal te zien zijn op Drupa 2024. Het gaat om een vijfkleuren (CMYK plus wit) inkjet-etikettenprinter die tot 40 m/min kan printen met een maximale printbreedte van 340 mm. De printer heeft een nieuwe 2400 x 1200 dpi printkop met een inktcirculatiemechanisme dat ervoor zorgt dat de inkt langs een nauwkeurig traject naar de uiteinden van alle nozzles blijft vloeien en bewegen. "Dit minimaliseert het uitvallen van nozzles als gevolg van verstopping en verlengt de levensduur van de printkop. Voor een betrouwbare en stabiele productie zijn printkoponderhoud en kwaliteitscontrole geautomatiseerd, net als kleurmeting en -aanpassing", stelt Canon.

Watergebaseerde polymeerinkten

De nieuwe inkten in de LabelStream LS2000 zijn watergebaseerde polymeerinkten met een hoge saturatie en zijn door Canon ontworpen voor de nieuwe printkop. De inkten bevatten verzadigde pigmenten en produceren een breed kleurengamma. "Ze vormen een uiterst dunne laag op het substraat die de verstrooiing van licht drastisch vermindert. Dit resulteert in een superieure kleurreproductie", claimt Canon. De witte inkt wordt standaard meegeleverd en maakt printen op transparante film en andere media mogelijk. De inkt produceert ook wit met een hoge opaciteit dat kan worden gebruikt als onderlaag voor andere inkten voor levendige en heldere kleurenprints. De LabelStream LS2000-inkten zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen en zijn tevens ontworpen om te voldoen aan diverse normen voor voedselveiligheid.

De Canon LabelStream LS2000 print tot een breedte van 340 mm.

Dunne inktlaag

De nieuwe labelprinter is volgens Canon geschikt voor de productie van etiketten voor voedselverpakkingen en andere producten die vaak in kleine batches en met snelle levertijden moeten worden geproduceerd vanwege de korte levenscycli van deze producten. "De LabelStream LS2000 is in staat om substraten flexibel te verwerken, van gecoat tot synthetisch papier en film, inclusief film die minder hittebestendig is, wat mogelijkheden biedt voor diverse etikettoepassingen", stelt de printerfabrikant. De dunne inktlaag op de print is volgens Canon bijna niet te voelen, waardoor bedrukte substraten - inclusief media met textuur, gekozen voor een bepaald ontwerp - hun oorspronkelijke look en feel behouden.

De LabelStream LS2000 zal begin 2025 beschikbaar zijn in de EMEA-regio.

De Canon LabelStream LS2000 werkt met polymeerinkten op waterbasis.
De LabelStream LS2000 zal te zien zijn op Drupa 2024. Het gaat om een vijfkleuren (CMYK plus wit) inkjet-etikettenprinter die tot 40 m/min kan printen met een maximale printbreedte van 340 mm. De printer heeft een nieuwe 2400 x 1200 dpi printkop met een inktcirculatiemechanisme dat ervoor zorgt dat de inkt langs een nauwkeurig traject naar de uiteinden van alle nozzles blijft vloeien en bewegen. "Dit minimaliseert het uitvallen van nozzles als gevolg van verstopping en verlengt de levensduur van de printkop. Voor een betrouwbare en stabiele productie zijn printkoponderhoud en kwaliteitscontrole geautomatiseerd, net als kleurmeting en -aanpassing", stelt Canon.De nieuwe inkten in de LabelStream LS2000 zijn watergebaseerde polymeerinkten met een hoge saturatie en zijn door Canon ontworpen voor de nieuwe printkop. De inkten bevatten verzadigde pigmenten en produceren een breed kleurengamma. "Ze vormen een uiterst dunne laag op het substraat die de verstrooiing van licht drastisch vermindert. Dit resulteert in een superieure kleurreproductie", claimt Canon. De witte inkt wordt standaard meegeleverd en maakt printen op transparante film en andere media mogelijk. De inkt produceert ook wit met een hoge opaciteit dat kan worden gebruikt als onderlaag voor andere inkten voor levendige en heldere kleurenprints. De LabelStream LS2000-inkten zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen en zijn tevens ontworpen om te voldoen aan diverse normen voor voedselveiligheid.De nieuwe labelprinter is volgens Canon geschikt voor de productie van etiketten voor voedselverpakkingen en andere producten die vaak in kleine batches en met snelle levertijden moeten worden geproduceerd vanwege de korte levenscycli van deze producten. "De LabelStream LS2000 is in staat om substraten flexibel te verwerken, van gecoat tot synthetisch papier en film, inclusief film die minder hittebestendig is, wat mogelijkheden biedt voor diverse etikettoepassingen", stelt de printerfabrikant. De dunne inktlaag op de print is volgens Canon bijna niet te voelen, waardoor bedrukte substraten - inclusief media met textuur, gekozen voor een bepaald ontwerp - hun oorspronkelijke look en feel behouden.De LabelStream LS2000 zal begin 2025 beschikbaar zijn in de EMEA-regio.