Met het nieuwe varioPRINT iX1700 B3-inkjetplatform richt Canon zich op printvolumes die zich situeren tussen de imagePRESS V1350 (toner) en de inkjet-gebaseerde varioPRINT iX2100/3200. De Japanse fabrikant claimt het marktleiderschap op het gebied van inkjetproductieprinters voor losse vellen met meer dan 600 installaties wereldwijd.

Polymeerinkten op waterbasis

De varioPRINT iX1700 is uitgerust met high-definition 2400 x 1200 dpi printkoppen en een nieuwe set inkten. De nieuwe inkjetprinter is geschikt voor de productie van marketingmateriaal, boeken en algemeen drukwerk. De varioPRINT iX1700 kan een breed scala aan media verwerken, aldus Canon.

De nieuwe polymeerinkten op waterbasis bevatten zeer verzadigde pigmenten en produceren een breed kleurengamma. Net voordat de inkt op de media wordt gespoten, wordt er een conditioneringsvloeistof aangebracht die de pigmenten in een dunne laag aan het substraat hechten. Dit resulteert volgens Canon in prints met een intense kleurreproductie waarbij de natuurlijke textuur van het substraat behouden blijft.

De varioPRINT iX1700 is uitgerust met nieuwe Canon-printkoppen en inkten.

Hoge snelheden

"Hierdoor is het mogelijk om toepassingen te produceren of te migreren die voorheen met offset werden gedrukt", stelt Canon. Het nieuw ontwikkelde mechanisme voor registratiecorrectie corrigeert tegelijkertijd papierscheefstand en verkeerde horizontale uitlijning waardoor een hoge uitlijningsnauwkeurigheid wordt bereikt bij hoge snelheden.

De inkjetpers print met snelheden tot 170 A4-beelden per minuut of 72 B3-beelden per minuut. Het onderhoud van de printkoppen en de kwaliteitscontrole zijn geautomatiseerd. De printkoppen zijn voorzien van een mechanisme dat de inkt langs een nauwkeurig traject naar de uiteinden van alle nozzles doet vloeien en circuleren.

Te zien op Drupa

De toegang vanaf de voorzijde van de varioPRINT iX1700 biedt operators en technici meer gebruiksgemak en een venster geeft een duidelijk zicht op de status van de printer. Het PRISMAsync digitale front-end van de printer biedt integratie in de Canon PRISMA suite met software voor de productieworkflow. Er is interoperabiliteit met andere workflows.

De varioPRINT iX1700 zal volgens Canon begin 2025 beschikbaar zijn op de EMEA-markten. De productieprinter zal te zien op de internationale vakbeurs Drupa 2024 in Düsseldorf.

De nieuwe productieprinter van Canon zal te zien zijn op Drupa 2024.
Met het nieuwe varioPRINT iX1700 B3-inkjetplatform richt Canon zich op printvolumes die zich situeren tussen de imagePRESS V1350 (toner) en de inkjet-gebaseerde varioPRINT iX2100/3200. De Japanse fabrikant claimt het marktleiderschap op het gebied van inkjetproductieprinters voor losse vellen met meer dan 600 installaties wereldwijd.De varioPRINT iX1700 is uitgerust met high-definition 2400 x 1200 dpi printkoppen en een nieuwe set inkten. De nieuwe inkjetprinter is geschikt voor de productie van marketingmateriaal, boeken en algemeen drukwerk. De varioPRINT iX1700 kan een breed scala aan media verwerken, aldus Canon.De nieuwe polymeerinkten op waterbasis bevatten zeer verzadigde pigmenten en produceren een breed kleurengamma. Net voordat de inkt op de media wordt gespoten, wordt er een conditioneringsvloeistof aangebracht die de pigmenten in een dunne laag aan het substraat hechten. Dit resulteert volgens Canon in prints met een intense kleurreproductie waarbij de natuurlijke textuur van het substraat behouden blijft."Hierdoor is het mogelijk om toepassingen te produceren of te migreren die voorheen met offset werden gedrukt", stelt Canon. Het nieuw ontwikkelde mechanisme voor registratiecorrectie corrigeert tegelijkertijd papierscheefstand en verkeerde horizontale uitlijning waardoor een hoge uitlijningsnauwkeurigheid wordt bereikt bij hoge snelheden.De inkjetpers print met snelheden tot 170 A4-beelden per minuut of 72 B3-beelden per minuut. Het onderhoud van de printkoppen en de kwaliteitscontrole zijn geautomatiseerd. De printkoppen zijn voorzien van een mechanisme dat de inkt langs een nauwkeurig traject naar de uiteinden van alle nozzles doet vloeien en circuleren.De toegang vanaf de voorzijde van de varioPRINT iX1700 biedt operators en technici meer gebruiksgemak en een venster geeft een duidelijk zicht op de status van de printer. Het PRISMAsync digitale front-end van de printer biedt integratie in de Canon PRISMA suite met software voor de productieworkflow. Er is interoperabiliteit met andere workflows.De varioPRINT iX1700 zal volgens Canon begin 2025 beschikbaar zijn op de EMEA-markten. De productieprinter zal te zien op de internationale vakbeurs Drupa 2024 in Düsseldorf.