Het nieuwe printsysteem bouwt verder op het succes van de imagePress familie die in 2006 werd geïntroduceerd en waarvan wereldwijd 40.000 toestellen zijn geïnstalleerd.

Het nieuwe CMYK printsysteem print aan de max. snelheid van 100 ppm op niet gestreken media van 60 tot 350 g/m² en op gestreken media van 70 tot 350 g/m². Het max. papierformaat bedraagt 330 x 762 mm en ook speciale media, zoals synthetische dragers, kunnen met het toestel worden beprint. Het nieuwe printsysteem is uitgerust met een R-VCSEL laser met 32 stralen. De resolutie bedraagt 2400 x 2400 dpi. De A4 snelheid bij duplex-printen is dezelfde als bij simplex-printen. Het toestel is bedoeld voor een maandelijkse duty cycle van 1,5 miljoen pagina's.

Het apparaat gebruikt dezelfde CV-toner (Consistently Vivid) als bij het bestaande imagePress C800 model, maar beschikt over een nieuwe ontwikkelunit en een lagere fusing temperatuur voor een betere kleurenconsistentie en -nauwkeurigheid. Het nieuwe tonersysteem heeft twee fusing units onder de motorkap (Twin Fusing Technology) waardoor zware papiergrammages en producties waarin substraten door elkaar worden gebruikt, aan de maximum snelheid kunnen worden beprint. Wanneer ongestreken media van 150 g/m² worden bedrukt, dan wordt één fusing unit gebruikt. Gestreken dragers boven 150 g/m² gaan door twee fusing units.

De imagePress C10000VP heeft een nieuwe Multi Density Adjustment Technology aan boord voor automatische real-time correctie van de densiteit en een in-line spectraalfotometer voor dagelijkse kleurencalibratie. De recto-verso registertolerantie bedraagt 0,5 mm.

Het nieuwe printsysteem dat over online afwerkingsmogelijkheden beschikt, zal vanaf oktober beschikbaar zijn. Het maakt zijn Europese debuut op de Canon Expo in Parijs, die van 13 tot 15 oktober wordt georganiseerd.

Het nieuwe printsysteem bouwt verder op het succes van de imagePress familie die in 2006 werd geïntroduceerd en waarvan wereldwijd 40.000 toestellen zijn geïnstalleerd.Het nieuwe CMYK printsysteem print aan de max. snelheid van 100 ppm op niet gestreken media van 60 tot 350 g/m² en op gestreken media van 70 tot 350 g/m². Het max. papierformaat bedraagt 330 x 762 mm en ook speciale media, zoals synthetische dragers, kunnen met het toestel worden beprint. Het nieuwe printsysteem is uitgerust met een R-VCSEL laser met 32 stralen. De resolutie bedraagt 2400 x 2400 dpi. De A4 snelheid bij duplex-printen is dezelfde als bij simplex-printen. Het toestel is bedoeld voor een maandelijkse duty cycle van 1,5 miljoen pagina's. Het apparaat gebruikt dezelfde CV-toner (Consistently Vivid) als bij het bestaande imagePress C800 model, maar beschikt over een nieuwe ontwikkelunit en een lagere fusing temperatuur voor een betere kleurenconsistentie en -nauwkeurigheid. Het nieuwe tonersysteem heeft twee fusing units onder de motorkap (Twin Fusing Technology) waardoor zware papiergrammages en producties waarin substraten door elkaar worden gebruikt, aan de maximum snelheid kunnen worden beprint. Wanneer ongestreken media van 150 g/m² worden bedrukt, dan wordt één fusing unit gebruikt. Gestreken dragers boven 150 g/m² gaan door twee fusing units.De imagePress C10000VP heeft een nieuwe Multi Density Adjustment Technology aan boord voor automatische real-time correctie van de densiteit en een in-line spectraalfotometer voor dagelijkse kleurencalibratie. De recto-verso registertolerantie bedraagt 0,5 mm.Het nieuwe printsysteem dat over online afwerkingsmogelijkheden beschikt, zal vanaf oktober beschikbaar zijn. Het maakt zijn Europese debuut op de Canon Expo in Parijs, die van 13 tot 15 oktober wordt georganiseerd.