De serie bestaat uit drie modellen: de 60"/1524 mm imagePROGRAF GP-6600S en de 44"/1118 mm GP-4600S - die de imagePROGRAF PRO-6100S en PRO-4100S vervangen - en de 24"/610 mm GP-2600S.

Lichtbestendig pigment

De nieuwe 7-kleuren LUCIA PRO II-pigmentinkten die worden gebruikt bij de imagePROGRAF GP-serie omvat oranje - waarmee levensechte, opvallende kleuren zijn te reproduceren - en grijs, waarmee bijvoorbeeld huidtinten vloeiend worden weergegeven. "Hierdoor komt het kleurengamma dat door de nieuwe imagePROGRAF GP-serie kan worden gereproduceerd met een nauwkeurigheid van 96% overeen met de Pantone Formula Guide Solid Coated-kleurengids", stelt Canon.

"Met de LUCIA PRO II-inkten kunnen gebruikers ook veel robuustere prints produceren, omdat de nieuwe inkten een sterk verbeterde slijtvastheid op fotopapier bieden. Hierdoor lopen posters en andere geprinte uitvoer minder snel krassen op tijdens het hanteren, vervoeren en ophangen. Daarnaast zorgt een zeer lichtbestendig pigment in de inkten voor een indrukwekkende verhoging van de kleurechtheid", zegt Canon.

De nieuwe serie levert binnen 48 seconden A0-formaat posters op ongecoat papier.

Dubbele rolfunctie

De printers halen een hogere productiviteit dankzij het bewakingssysteem voor de status van de inktafgifte, de vereenvoudigde instellingen en de eenvoudigere mediaverwerking. "Dankzij de dubbele rolfunctie is het mogelijk gelijktijdig een tweede rol met een ander mediatype en -formaat te laden, zodat de gebruiker automatisch kan overschakelen van printen op mat naar glanzend papier. En dat zonder de workflow te onderbreken. Door het automatische invoerproces te versnellen, is ook de laadtijd van de media met ongeveer 40 procent verminderd", claimt Canon.

De nieuwe serie bestaat uit drie modellen: imagePROGRAF GP-6600S, GP-4600S en GP-2600S.
De serie bestaat uit drie modellen: de 60"/1524 mm imagePROGRAF GP-6600S en de 44"/1118 mm GP-4600S - die de imagePROGRAF PRO-6100S en PRO-4100S vervangen - en de 24"/610 mm GP-2600S.De nieuwe 7-kleuren LUCIA PRO II-pigmentinkten die worden gebruikt bij de imagePROGRAF GP-serie omvat oranje - waarmee levensechte, opvallende kleuren zijn te reproduceren - en grijs, waarmee bijvoorbeeld huidtinten vloeiend worden weergegeven. "Hierdoor komt het kleurengamma dat door de nieuwe imagePROGRAF GP-serie kan worden gereproduceerd met een nauwkeurigheid van 96% overeen met de Pantone Formula Guide Solid Coated-kleurengids", stelt Canon."Met de LUCIA PRO II-inkten kunnen gebruikers ook veel robuustere prints produceren, omdat de nieuwe inkten een sterk verbeterde slijtvastheid op fotopapier bieden. Hierdoor lopen posters en andere geprinte uitvoer minder snel krassen op tijdens het hanteren, vervoeren en ophangen. Daarnaast zorgt een zeer lichtbestendig pigment in de inkten voor een indrukwekkende verhoging van de kleurechtheid", zegt Canon.De printers halen een hogere productiviteit dankzij het bewakingssysteem voor de status van de inktafgifte, de vereenvoudigde instellingen en de eenvoudigere mediaverwerking. "Dankzij de dubbele rolfunctie is het mogelijk gelijktijdig een tweede rol met een ander mediatype en -formaat te laden, zodat de gebruiker automatisch kan overschakelen van printen op mat naar glanzend papier. En dat zonder de workflow te onderbreken. Door het automatische invoerproces te versnellen, is ook de laadtijd van de media met ongeveer 40 procent verminderd", claimt Canon.