De nieuwe serie is ontworpen voor de fotografie en fine art-wereld en bestaat uit drie modellen: de 60"/1524 imagePROGRAF PRO-6600, de 44"/1118 mm PRO-4600 en de 24"/610 mm PRO-2600 die respectievelijk de imagePROGRAF PRO-6100, PRO-4100 en PRO-2100 vervangen. De lancering van de nieuwe printers speelt volgens Canon in op de marktvraag naar meer beeldduurzaamheid en lichtbestendigheid om prints langer te kunnen bewaren.

Gedetailleerde grijstinten

De 12-kleuren imagePROGRAF PRO stond reeds bekend om de fotoprintkwaliteit met levensechte kleuren, helderheid en details. "Toch weet de matzwarte inkt van de LUCIA PRO II-inkten, samen met een nieuw ontworpen kleurafstemmingstabel, de reproductie van donkere tinten en de zwartdensiteit op fine art-papier te verbeteren. Deze ontwikkeling heeft voor dezelfde mediatypen ook de donkere gebieden van het kleurengamma uitgebreid om gedetailleerde grijstinten weer te geven", duidt Canon.

De nieuwe LUCIA PRO II-inkten bieden volgens de fabrikant een sterk verbeterde krasbestendigheid op fotopapier. "Dit vereenvoudigt het hanteren, monteren en afwerken van de prints bij bijvoorbeeld fine art-printproducenten, terwijl een zeer lichtbestendig pigment in de inkten voor een drastische verhoging van de kleurechtheid zorgt", stelt Canon. De Japanse fabrikant claimt dat de prints op Canon Photo Paper Pro Platinum tot wel 200 jaar kunnen bewaard worden zonder dat de kleuren vervagen.

De nieuwe serie imagePROGRAF PRO is ontworpen voor de fotografie- en fine art-wereld.

Dubbele rolfunctie

De printers beloven een hogere productiviteit dankzij het bewakingssysteem voor de status van de inktafgifte, de vereenvoudigde instellingen en de eenvoudigere mediaverwerking. Met de dubbele rolfunctie is het mogelijk gelijktijdig een tweede rol met een ander mediatype en -formaat te laden, zodat de gebruiker automatisch kan overschakelen van printen op mat naar glanzend papier. En dat zonder de workflow te onderbreken. "Door het automatische invoerproces te versnellen, is bovendien de laadtijd van de media met ongeveer 40 procent verminderd", stelt Canon. Bij de vorige imagePROGRAF PRO-serie ging het om 123 seconden, de nieuwe serie zit op 73 seconden.

De nieuwe serie imagePROGRAF PRO is vanaf maart 2024 in de EMEA-regio beschikbaar.
De nieuwe serie is ontworpen voor de fotografie en fine art-wereld en bestaat uit drie modellen: de 60"/1524 imagePROGRAF PRO-6600, de 44"/1118 mm PRO-4600 en de 24"/610 mm PRO-2600 die respectievelijk de imagePROGRAF PRO-6100, PRO-4100 en PRO-2100 vervangen. De lancering van de nieuwe printers speelt volgens Canon in op de marktvraag naar meer beeldduurzaamheid en lichtbestendigheid om prints langer te kunnen bewaren.De 12-kleuren imagePROGRAF PRO stond reeds bekend om de fotoprintkwaliteit met levensechte kleuren, helderheid en details. "Toch weet de matzwarte inkt van de LUCIA PRO II-inkten, samen met een nieuw ontworpen kleurafstemmingstabel, de reproductie van donkere tinten en de zwartdensiteit op fine art-papier te verbeteren. Deze ontwikkeling heeft voor dezelfde mediatypen ook de donkere gebieden van het kleurengamma uitgebreid om gedetailleerde grijstinten weer te geven", duidt Canon.De nieuwe LUCIA PRO II-inkten bieden volgens de fabrikant een sterk verbeterde krasbestendigheid op fotopapier. "Dit vereenvoudigt het hanteren, monteren en afwerken van de prints bij bijvoorbeeld fine art-printproducenten, terwijl een zeer lichtbestendig pigment in de inkten voor een drastische verhoging van de kleurechtheid zorgt", stelt Canon. De Japanse fabrikant claimt dat de prints op Canon Photo Paper Pro Platinum tot wel 200 jaar kunnen bewaard worden zonder dat de kleuren vervagen.De printers beloven een hogere productiviteit dankzij het bewakingssysteem voor de status van de inktafgifte, de vereenvoudigde instellingen en de eenvoudigere mediaverwerking. Met de dubbele rolfunctie is het mogelijk gelijktijdig een tweede rol met een ander mediatype en -formaat te laden, zodat de gebruiker automatisch kan overschakelen van printen op mat naar glanzend papier. En dat zonder de workflow te onderbreken. "Door het automatische invoerproces te versnellen, is bovendien de laadtijd van de media met ongeveer 40 procent verminderd", stelt Canon. Bij de vorige imagePROGRAF PRO-serie ging het om 123 seconden, de nieuwe serie zit op 73 seconden.