Edale, gevestigd in Hampshire (VK) ontwikkelt en produceert print- en conversieoplossingen voor de label- en verpakkingsindustrie, waaronder digitale en hybride persen, productielijnen voor karton en etiketten, flatbed-stansmachines en afwerkings- en verwerkingsapparatuur. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de flexo-etikettenindustrie en een sterke reputatie voor zijn transport- en conversieoplossingen voor digitale labelproductie.

Digitale innovatie

"Edale is sinds 2018 leverancier van de transport-, conventionele print- en verfraaiingsmodules voor onze LabelStream 4000-serie", zegt Mick Asada, de CEO van Canon Production Printing. "We zijn enthousiast over het enorme potentieel van een veel nauwere samenwerking, en zijn ervan overtuigd dat dit zal helpen om Canons ambitie te realiseren om een belangrijke speler te worden voor digitale innovatie in de verpakkingsarena."

"We hebben een periode van opwindende groei doorgemaakt en ik geloof dat de steun van een sterke wereldspeler essentieel is om ons in staat te stellen dat traject in de toekomst voort te zetten", stelt Grahame Barker, de eigenaar en voorzitter van Edale. "We zijn ervan overtuigd dat de gecombineerde kracht van Edale en Canon tastbare voordelen zal opleveren voor de klanten van beide bedrijven."

Print en afwerking

Edale blijft een onafhankelijk beheerd bedrijf, dat zijn strategie voortzet om print- en afwerkingsoplossingen te bieden, gericht op de segmenten etiketten, vouwkarton en flexibele verpakkingen.

Grahame Barker gaat met pensioen en het bedrijf zal worden geleid door het bestaande managementteam van Edale onder managing director James Boughton, dat rapporteert aan Canon Production Printing via Walter Vogelsberger, VP Digital Packaging Printing.

Edale, gevestigd in Hampshire (VK) ontwikkelt en produceert print- en conversieoplossingen voor de label- en verpakkingsindustrie, waaronder digitale en hybride persen, productielijnen voor karton en etiketten, flatbed-stansmachines en afwerkings- en verwerkingsapparatuur. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de flexo-etikettenindustrie en een sterke reputatie voor zijn transport- en conversieoplossingen voor digitale labelproductie."Edale is sinds 2018 leverancier van de transport-, conventionele print- en verfraaiingsmodules voor onze LabelStream 4000-serie", zegt Mick Asada, de CEO van Canon Production Printing. "We zijn enthousiast over het enorme potentieel van een veel nauwere samenwerking, en zijn ervan overtuigd dat dit zal helpen om Canons ambitie te realiseren om een belangrijke speler te worden voor digitale innovatie in de verpakkingsarena.""We hebben een periode van opwindende groei doorgemaakt en ik geloof dat de steun van een sterke wereldspeler essentieel is om ons in staat te stellen dat traject in de toekomst voort te zetten", stelt Grahame Barker, de eigenaar en voorzitter van Edale. "We zijn ervan overtuigd dat de gecombineerde kracht van Edale en Canon tastbare voordelen zal opleveren voor de klanten van beide bedrijven."Edale blijft een onafhankelijk beheerd bedrijf, dat zijn strategie voortzet om print- en afwerkingsoplossingen te bieden, gericht op de segmenten etiketten, vouwkarton en flexibele verpakkingen.Grahame Barker gaat met pensioen en het bedrijf zal worden geleid door het bestaande managementteam van Edale onder managing director James Boughton, dat rapporteert aan Canon Production Printing via Walter Vogelsberger, VP Digital Packaging Printing.