Dravik is een collectief van Nederlandse oorsprong dat zijn leden een aantal voordelen biedt, zoals het uitwisselen van kennis, de ontwikkeling van gemeenschappelijke middelen en een gemeenschappelijke aankooppolitiek. De leden - over het algemeen kleine vellendrukkerijen - behouden echter hun onafhankelijkheid. Dravik dat in Nederland een vijftigtal drukkerijen groepeert, had in april 2012 een Belgische tak opgericht die nu 18 leden telt.

Het partnership tussen Canon en Dravik moet de twee organisaties in staat stellen om kennis en ervaring uit te wisselen. De leden van het collectief krijgen een bevoorrechte toegang tot de workshops van Canon, waar actuele onderwerpen of nieuwe trends in de grafische wereld aan bod komen.

"We waren op zoek naar een partner in de digitale druk, die in alle marktsegmenten aanwezig is en die ook over expertise op het vlak van de inkjettechnologie bezit. Die techniek vertegenwoordigt immers de toekomst. Bovendien is Canon een leverancier met een uitstekende reputatie," legt Nico Sleeckx uit, de bezieler van het collectief Dravik in België. "Het akkoord slaat niet meteen op de aankoop van materiaal, maar op de expertise: het gaat erom om ideeën over de toekomst van de druk uit te wisselen. Als een van onze leden een investering overweegt, raden we hem uiteraard aan om eerst zijn licht bij Canon op te steken, maar Dravik legt geen verplichtingen op. Ieder lid maakt uit wat hem het beste ligt."

Dravik is een collectief van Nederlandse oorsprong dat zijn leden een aantal voordelen biedt, zoals het uitwisselen van kennis, de ontwikkeling van gemeenschappelijke middelen en een gemeenschappelijke aankooppolitiek. De leden - over het algemeen kleine vellendrukkerijen - behouden echter hun onafhankelijkheid. Dravik dat in Nederland een vijftigtal drukkerijen groepeert, had in april 2012 een Belgische tak opgericht die nu 18 leden telt. Het partnership tussen Canon en Dravik moet de twee organisaties in staat stellen om kennis en ervaring uit te wisselen. De leden van het collectief krijgen een bevoorrechte toegang tot de workshops van Canon, waar actuele onderwerpen of nieuwe trends in de grafische wereld aan bod komen. "We waren op zoek naar een partner in de digitale druk, die in alle marktsegmenten aanwezig is en die ook over expertise op het vlak van de inkjettechnologie bezit. Die techniek vertegenwoordigt immers de toekomst. Bovendien is Canon een leverancier met een uitstekende reputatie," legt Nico Sleeckx uit, de bezieler van het collectief Dravik in België. "Het akkoord slaat niet meteen op de aankoop van materiaal, maar op de expertise: het gaat erom om ideeën over de toekomst van de druk uit te wisselen. Als een van onze leden een investering overweegt, raden we hem uiteraard aan om eerst zijn licht bij Canon op te steken, maar Dravik legt geen verplichtingen op. Ieder lid maakt uit wat hem het beste ligt."