Met de Océ Labelstream 4000 heeft Canon zijn eerste UV-inkjet etikettenprinter geïntroduceerd. Het nieuwe printsysteem is een gezamenlijke ontwikkeling van Océ/Canon, FFEI en Edale. Het zal beschikbaar zijn in twee verschillende rollenbreedtes en twee snelheidsmodi - en volgens de fabrikant kan de machine worden uitgebreid tot een volledig geïntegreerde digitale hybride pers.

De nieuwe Océ Labelstream 4000 kan niet alleen worden ingezet als een stand-alone roll-to-roll systeem, maar ook als een printsysteem met inline afwerking (bijvoorbeeld met een semi-rotatieve stans). In een latere fase zal de Océ Labelstream 4000 kunnen worden uitgebreid met flexodrukwerken, een keerinrichting, een cold foil-station, een lak- of lamineerunit, enz.

Er zijn twee verschillende baanbreedtes - 330 mm en 410 mm - en twee verschillende printsnelheden namelijk 48 m/min en 68 m/min. Hierdoor wordt een productiviteit van 950 tot 1.672 m²/u gehaald.

Naast de CMYK UV-inkten is er voor de Océ Labelstream ook een witte inkt, die volgens de fabrikant in één doorgang aan standaardsnelheid een opaciteit van meer dan 80 procent haalt. Ook hier kan de gebruiker kiezen tussen twee modi om een evenwicht te vinden tussen de kosten van de toepassing en de kwaliteit: True White en Alpine White.

Voor het printen worden grayscale Xaar 2001 UV-inkjetprintkoppen gebruikt. Ze leveren een resolutie van 720 x 600 dpi en kunnen een grote kleurruimte weergegeven.

De nieuwe UV-inkjet etikettenprinter kan verschillende soorten substraten aan: zowel gestreken als ongestreken papier, witte of transparante folies, metaalfolies, PP, PE, PVC en POPP. Het printsysteem is speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van zelfklevende etiketten, maar kan ook gebruikt worden voor speciale toepassingen zoals flexibele verpakkingen.

Met de Océ Labelstream 4000 heeft Canon zijn eerste UV-inkjet etikettenprinter geïntroduceerd. Het nieuwe printsysteem is een gezamenlijke ontwikkeling van Océ/Canon, FFEI en Edale. Het zal beschikbaar zijn in twee verschillende rollenbreedtes en twee snelheidsmodi - en volgens de fabrikant kan de machine worden uitgebreid tot een volledig geïntegreerde digitale hybride pers.De nieuwe Océ Labelstream 4000 kan niet alleen worden ingezet als een stand-alone roll-to-roll systeem, maar ook als een printsysteem met inline afwerking (bijvoorbeeld met een semi-rotatieve stans). In een latere fase zal de Océ Labelstream 4000 kunnen worden uitgebreid met flexodrukwerken, een keerinrichting, een cold foil-station, een lak- of lamineerunit, enz.Er zijn twee verschillende baanbreedtes - 330 mm en 410 mm - en twee verschillende printsnelheden namelijk 48 m/min en 68 m/min. Hierdoor wordt een productiviteit van 950 tot 1.672 m²/u gehaald.Naast de CMYK UV-inkten is er voor de Océ Labelstream ook een witte inkt, die volgens de fabrikant in één doorgang aan standaardsnelheid een opaciteit van meer dan 80 procent haalt. Ook hier kan de gebruiker kiezen tussen twee modi om een evenwicht te vinden tussen de kosten van de toepassing en de kwaliteit: True White en Alpine White.Voor het printen worden grayscale Xaar 2001 UV-inkjetprintkoppen gebruikt. Ze leveren een resolutie van 720 x 600 dpi en kunnen een grote kleurruimte weergegeven.De nieuwe UV-inkjet etikettenprinter kan verschillende soorten substraten aan: zowel gestreken als ongestreken papier, witte of transparante folies, metaalfolies, PP, PE, PVC en POPP. Het printsysteem is speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van zelfklevende etiketten, maar kan ook gebruikt worden voor speciale toepassingen zoals flexibele verpakkingen.