Canon steelt show met ProStream

27/02/17 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:31

De nieuwste inkjetrotatiepers van Canon was nog maar net onthuld en vorige week direct al voor het publiek te zien tijdens de Innovationdays in Luzern. De 'Océ ProStream' wist zich dan ook verzekerd van veel aandacht - niet in het minst vanwege de opvallende vormgeving van de machine - al moest de toeschouwers wel op enige afstand blijven en waren de printvoorbeelden alleen achter glas te bezichtigen.

Canon steelt show met ProStream

De impostante lengte van de machine is nodig vanwege het nieuw ontworpen droogsysteem waar de papierbaan zwevend en contactvrij langs gevoerd wordt. In combinatie met de nieuwe koppen (1.200 nozzles per inch, van Kyocera) en de nieuwe polymeer-inkten (ontwikkeld en geproduceerd door Océ) moet volgens Canon een full colour beelddekking tot wel 350 procent mogelijk zijn. Dankzij een all-over pre-coating, aangebracht met printkoppen, kan een breed scala aan papiersoorten worden bedrukt op een breedte van 540 mm, bij een topsnelheid van 80 meter per minuut.

De Océ ProStream komt in de zomer van 2017 op de markt. Canon kon in Luzern al direct vier installaties aankondigen: in Zwitserland, Duitsland, Polen en Nederland.