Canon toonde in het demonstratiecentrum in het Duitse Poing waarmee het de volgende jaren wil gaan scoren. Het was het grootste openhuis sinds de overname van Océ. Meer dan 2600 klanten bezochten het evenement.

Canon toonde in zijn 6000 m² grote democentrum wat het te bieden had. De fabrikant had het over de grootste demonstratie van rotatieprintsystemen. Maar ook de andere printsystemen, van de Colourwave posterprinter tot het Infinistream persconcept voor de verpakkingsdruk, kwamen aan bod.

De Niagara velleninkjetpers die in het Nederlandse Venlo werd ontwikkeld en de rolleninkjetprinter ImageStream die in Japan wordt ontwikkeld, werden niet getoond.

-Met de ImageStream 3500 zou kwaliteitsvol kunnen worden geprint op standaard offsetpapier waaronder gestreken papiersoorten. Speciaal inkjetpapier of het opbrengen van een primer zouden niet meer noodzakelijk zijn. Dat komt door de 2 picoliter kleine druppeltjes en een nieuw type van pigmentinkt waardoor minder water op het papier belandt, hetgeen het droogproces bevordert en vereenvoudigt.

-De Niagara print op het formaat B3. Het vellenprintsysteem haalt een snelheid van 300 A4-pagina's per minuut, aan een kostprijs vergelijkbaar met de hoogvolume zwart-wit printsystemen. De pers print op gestreken en ongestreken papierkwaliteiten voor de productie van boekwerk, transactioneel en DM- en marketingdrukwerk.

-De Océ Colourstream 3500 waarop de ImageStream is gebaseerd, zal vanaf volgend jaar commercieel beschikbaar zijn. De 30 inch brede rotatieprinter produceert aan een snelheid van 160 m/min. bij een resolutie van 1200 x 600 dpi.

-Er werden ook nieuwe tonerprinters voorgesteld: de imagePRESS C700 and C800 voor respectievelijk 70 en 80 ppm.

-De Infinistream, het digitale printsysteem voor verpakkingsdruk dat gebruik maakt van vloeibare toners, zou over ongeveer 18 maanden worden gelanceerd. De pers wordt gebouwd door manroland web systems, beschikt over een Bielomatic rollenafwikkelaar en een Contiweb droger. De conceptpers die bij Leupold wordt uitgetest, heeft een inline flexo coater en een vellensnijsysteem. De pers zal afhankelijk van de configuratie tussen 3 en 3,5 miljoen euro gaan kosten.

De pers drukt CMYK, oranje, violet en groen. Met een snelheid van 120 meter/minuut kunnen volgens de fabrikant tot 14.400 vellen op het formaat 50 x 70 cm of 7.200 vellen op het formaat 70 x 100 cm worden gedrukt op een rollenbreedte van 711 mm. Afhankelijk van de opdrachtparameters zou het printsysteem vanaf een oplage van 3000 tot 4000 vel op het formaat B1, een kostenvoordeel opleveren ten opzichte van offset.

Canon toonde in het demonstratiecentrum in het Duitse Poing waarmee het de volgende jaren wil gaan scoren. Het was het grootste openhuis sinds de overname van Océ. Meer dan 2600 klanten bezochten het evenement.Canon toonde in zijn 6000 m² grote democentrum wat het te bieden had. De fabrikant had het over de grootste demonstratie van rotatieprintsystemen. Maar ook de andere printsystemen, van de Colourwave posterprinter tot het Infinistream persconcept voor de verpakkingsdruk, kwamen aan bod.De Niagara velleninkjetpers die in het Nederlandse Venlo werd ontwikkeld en de rolleninkjetprinter ImageStream die in Japan wordt ontwikkeld, werden niet getoond. -Met de ImageStream 3500 zou kwaliteitsvol kunnen worden geprint op standaard offsetpapier waaronder gestreken papiersoorten. Speciaal inkjetpapier of het opbrengen van een primer zouden niet meer noodzakelijk zijn. Dat komt door de 2 picoliter kleine druppeltjes en een nieuw type van pigmentinkt waardoor minder water op het papier belandt, hetgeen het droogproces bevordert en vereenvoudigt. -De Niagara print op het formaat B3. Het vellenprintsysteem haalt een snelheid van 300 A4-pagina's per minuut, aan een kostprijs vergelijkbaar met de hoogvolume zwart-wit printsystemen. De pers print op gestreken en ongestreken papierkwaliteiten voor de productie van boekwerk, transactioneel en DM- en marketingdrukwerk.-De Océ Colourstream 3500 waarop de ImageStream is gebaseerd, zal vanaf volgend jaar commercieel beschikbaar zijn. De 30 inch brede rotatieprinter produceert aan een snelheid van 160 m/min. bij een resolutie van 1200 x 600 dpi.-Er werden ook nieuwe tonerprinters voorgesteld: de imagePRESS C700 and C800 voor respectievelijk 70 en 80 ppm.-De Infinistream, het digitale printsysteem voor verpakkingsdruk dat gebruik maakt van vloeibare toners, zou over ongeveer 18 maanden worden gelanceerd. De pers wordt gebouwd door manroland web systems, beschikt over een Bielomatic rollenafwikkelaar en een Contiweb droger. De conceptpers die bij Leupold wordt uitgetest, heeft een inline flexo coater en een vellensnijsysteem. De pers zal afhankelijk van de configuratie tussen 3 en 3,5 miljoen euro gaan kosten.De pers drukt CMYK, oranje, violet en groen. Met een snelheid van 120 meter/minuut kunnen volgens de fabrikant tot 14.400 vellen op het formaat 50 x 70 cm of 7.200 vellen op het formaat 70 x 100 cm worden gedrukt op een rollenbreedte van 711 mm. Afhankelijk van de opdrachtparameters zou het printsysteem vanaf een oplage van 3000 tot 4000 vel op het formaat B1, een kostenvoordeel opleveren ten opzichte van offset.