Naast de Europese premières demonstreert Canon op de Fespa-stand een geautomatiseerde end-to-end oplossing waarmee de bezoekers een printopdracht voor hoogwaardige toepassingen kunnen volgen - van het invoeren van de opdracht tot de uiteindelijke levering. Canon toont een winkelsimulatie om zo een reeks aan printtoepassingen voor een product en de verpakking ervan te laten zien, en ook de bijbehorende POS en promotionele printtoepassingen.

Behangpapier produceren

Ook de Colorado 1630 en Colorado 1650 zijn tijdens Fespa 2022 aanwezig om te laten zien wat grafische bedrijven en printproducenten kunnen doen met de UVgel-printtechnologie. De Colorado-serie wordt geprofileerd als een allround investering die kan ingezet worden voor uiteenlopende toepassingen - van designerbehang en decoraties tot opvallende voor- en achtergrondbelettering.

Canon demonstreert op Fespa ook de mogelijkheden van de Arizona-serie.

Canon benadrukt het belang en de groei van de markt voor digitaal geproduceerd behang en heeft opnieuw een deel van de stand ingericht voor de 'UVgel Wallpaper Factory' om bezoekers de gelegenheid te geven de productie ervan in actie te zien. Op de Fespa in Amsterdam vorig jaar was de behangfabriek reeds te zien. Deze end-to-end oplossing toont de mogelijkheden van de Colorado 1650 in combinatie met de Fotoba jumbo-rol-, snij- en opwikkelmodules bij de productie van bewerkte behangproducten die klaar voor verzending worden afgeleverd.

Vlakbed-toepassingen

Bezoekers aan de stand van Canon-partner Farben-Frikell kunnen meer te weten komen over de UV-LED flatbed Arizona 135 GT. Dit instapmodel is bedoeld voor printprofessionals die hun aanbod willen uitbreiden richting grootformaat flatbed-toepassingen, zoals grafische producten voor de retail, POS-materiaal, verpakkingen in kleine oplagen, wooninterieur, buitenreclame en prints voor lichtbakken.

Voor printproducenten die de output van hun vlakbed-toepassingen met meer dan twintig procent willen verhogen, presenteert Canon de Arizona 2380 XTF met IJC358 UV-uithardende inkten. Het zonevrije vacuümbed van de printer is opgebouwd op basis van de Arizona FLOW-technologie en vermindert de noodzaak om delen van de printtafel te maskeren of om de media af te plakken. Dit zorgt voor een verkorting van de doorlooptijden. Dit printermodel kan ook werken met meer uitdagende media zoals karton, hout of glas.

Fluorescerende pigmentinkt

In lijn met de trend naar kleur is ook de imagePROGRAF GP-4000 (44 inch) in Berlijn aanwezig om te laten zien hoe kleinere grootformaatprinters net zoveel effect kunnen sorteren als de grotere modellen. "Met de tien kleuren, waaronder rood, oranje, groen, violet en fluorescerend roze, kan de imagePROGRAF GP-4000 levensechte tinten laten opvallen, perfecte pasteltinten reproduceren en beeldmateriaal tijdens campagnes tot leven brengen", duidt Canon. Volgens de printerfabrikant is dit ook 's werelds eerste grootformaatprinter met fluorescerende pigmentinkt op waterbasis die toegevoegde waarde garandeert bij grafische printproducties zoals posters en point-of-sale materiaal.

De imagePROGRAF GP-4000 kan intense kleuren extra laten opvallen.
Naast de Europese premières demonstreert Canon op de Fespa-stand een geautomatiseerde end-to-end oplossing waarmee de bezoekers een printopdracht voor hoogwaardige toepassingen kunnen volgen - van het invoeren van de opdracht tot de uiteindelijke levering. Canon toont een winkelsimulatie om zo een reeks aan printtoepassingen voor een product en de verpakking ervan te laten zien, en ook de bijbehorende POS en promotionele printtoepassingen.Ook de Colorado 1630 en Colorado 1650 zijn tijdens Fespa 2022 aanwezig om te laten zien wat grafische bedrijven en printproducenten kunnen doen met de UVgel-printtechnologie. De Colorado-serie wordt geprofileerd als een allround investering die kan ingezet worden voor uiteenlopende toepassingen - van designerbehang en decoraties tot opvallende voor- en achtergrondbelettering.Canon benadrukt het belang en de groei van de markt voor digitaal geproduceerd behang en heeft opnieuw een deel van de stand ingericht voor de 'UVgel Wallpaper Factory' om bezoekers de gelegenheid te geven de productie ervan in actie te zien. Op de Fespa in Amsterdam vorig jaar was de behangfabriek reeds te zien. Deze end-to-end oplossing toont de mogelijkheden van de Colorado 1650 in combinatie met de Fotoba jumbo-rol-, snij- en opwikkelmodules bij de productie van bewerkte behangproducten die klaar voor verzending worden afgeleverd.Bezoekers aan de stand van Canon-partner Farben-Frikell kunnen meer te weten komen over de UV-LED flatbed Arizona 135 GT. Dit instapmodel is bedoeld voor printprofessionals die hun aanbod willen uitbreiden richting grootformaat flatbed-toepassingen, zoals grafische producten voor de retail, POS-materiaal, verpakkingen in kleine oplagen, wooninterieur, buitenreclame en prints voor lichtbakken.Voor printproducenten die de output van hun vlakbed-toepassingen met meer dan twintig procent willen verhogen, presenteert Canon de Arizona 2380 XTF met IJC358 UV-uithardende inkten. Het zonevrije vacuümbed van de printer is opgebouwd op basis van de Arizona FLOW-technologie en vermindert de noodzaak om delen van de printtafel te maskeren of om de media af te plakken. Dit zorgt voor een verkorting van de doorlooptijden. Dit printermodel kan ook werken met meer uitdagende media zoals karton, hout of glas.In lijn met de trend naar kleur is ook de imagePROGRAF GP-4000 (44 inch) in Berlijn aanwezig om te laten zien hoe kleinere grootformaatprinters net zoveel effect kunnen sorteren als de grotere modellen. "Met de tien kleuren, waaronder rood, oranje, groen, violet en fluorescerend roze, kan de imagePROGRAF GP-4000 levensechte tinten laten opvallen, perfecte pasteltinten reproduceren en beeldmateriaal tijdens campagnes tot leven brengen", duidt Canon. Volgens de printerfabrikant is dit ook 's werelds eerste grootformaatprinter met fluorescerende pigmentinkt op waterbasis die toegevoegde waarde garandeert bij grafische printproducties zoals posters en point-of-sale materiaal.