"Een gemakkelijke beslissing was het niet," stelde Patrick Chapuis, directeur van de Production Printing Group van Canon Europe. Patrick Chapuis bevestigde dat Canon belangstelling blijft hebben voor industriële evenementen in Europa, op voorwaarde echter dat die evenementen relevant zijn voor de eigen projecten van Canon. Tegelijk investeert Canon in een eigen netwerk van showrooms en in evenementen die heel specifiek op zijn klanten gericht zijn.

De Japanse fabrikant sluit zich aan bij het rijtje ondernemingen die de voorbije maanden van hun deelneming aan de Ipex afgezien hebben: Heidelberg, Komori, HP, Agfa, Xerox, Landa en Kodak. manroland en KBA hadden zich zelfs nooit ingeschreven.

Is de Ipex 2014 dit keer dan echt bedreigd? Vorige maand nog hadden de organisatoren van de Londense beurs een nieuwe formule aangekondigd, korter en met meer aandacht voor de nieuwe media. Het forfait van Canon is echter een nieuwe harde klap, omdat Canon na Konica Minolta de grootste exposant (in termen van gereserveerde oppervlakte - 2.000 m²) was. Meteen leidde de terugtrekking van Canon tot het ontslag van David Preskett als voorzitter van de Ipex. David Preskett is immers de directeur van het grafische programma van Canon Europe.

Informa Exhibition, de organisator van de beurs, laat in een persbericht nog twijfel bestaan: "De Ipex is al meer dan honderd jaar een vast element van de internationale grafische industrie. Daarom willen we de geloofwaardigheid van dat merk niet in het gedrang brengen. We zullen met alle betrokkenen samenwerken om te bepalen welke rol de Ipex moet spelen (...). Na dat overleg zullen we snel een mededeling verspreiden over de toekomstige oriëntatie van de Ipex." Wordt dus vervolgd ...

"Een gemakkelijke beslissing was het niet," stelde Patrick Chapuis, directeur van de Production Printing Group van Canon Europe. Patrick Chapuis bevestigde dat Canon belangstelling blijft hebben voor industriële evenementen in Europa, op voorwaarde echter dat die evenementen relevant zijn voor de eigen projecten van Canon. Tegelijk investeert Canon in een eigen netwerk van showrooms en in evenementen die heel specifiek op zijn klanten gericht zijn. De Japanse fabrikant sluit zich aan bij het rijtje ondernemingen die de voorbije maanden van hun deelneming aan de Ipex afgezien hebben: Heidelberg, Komori, HP, Agfa, Xerox, Landa en Kodak. manroland en KBA hadden zich zelfs nooit ingeschreven. Is de Ipex 2014 dit keer dan echt bedreigd? Vorige maand nog hadden de organisatoren van de Londense beurs een nieuwe formule aangekondigd, korter en met meer aandacht voor de nieuwe media. Het forfait van Canon is echter een nieuwe harde klap, omdat Canon na Konica Minolta de grootste exposant (in termen van gereserveerde oppervlakte - 2.000 m²) was. Meteen leidde de terugtrekking van Canon tot het ontslag van David Preskett als voorzitter van de Ipex. David Preskett is immers de directeur van het grafische programma van Canon Europe. Informa Exhibition, de organisator van de beurs, laat in een persbericht nog twijfel bestaan: "De Ipex is al meer dan honderd jaar een vast element van de internationale grafische industrie. Daarom willen we de geloofwaardigheid van dat merk niet in het gedrang brengen. We zullen met alle betrokkenen samenwerken om te bepalen welke rol de Ipex moet spelen (...). Na dat overleg zullen we snel een mededeling verspreiden over de toekomstige oriëntatie van de Ipex." Wordt dus vervolgd ...