Volgens de marktonderzoeksbureaus Infosource en Keypoint Intelligence heeft Canon het grootste marktaandeel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met een marktaandeel van 43 procent in 2020 neemt Canon voor de elfde opeenvolgende keer de leiderspositie in op het vlak van de rotatie-inkjetprint. De producent eist nu met een marktaandeel van 40 procent ook de eerste plaats op in het segment van de velleninkjet voor grote volumes.

Volgens Canon is het succes in dat laatstgenoemde segment te verklaren door de serie VarioPrint iX die in april 2020 op de markt kwam. Dat leidde tot een stijging van de verkoop van velleninkjetprinters in het B3-formaat, meer bepaald bij handelsdrukkers en online drukkerijen. De successen op de markt voor de rotatie-inkjetdruk steunen grotendeels op het gamma ColorStream. Ondertussen zijn er ruim 1.500 dergelijke printers geïnstalleerd.

Volgens de marktonderzoeksbureaus Infosource en Keypoint Intelligence heeft Canon het grootste marktaandeel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met een marktaandeel van 43 procent in 2020 neemt Canon voor de elfde opeenvolgende keer de leiderspositie in op het vlak van de rotatie-inkjetprint. De producent eist nu met een marktaandeel van 40 procent ook de eerste plaats op in het segment van de velleninkjet voor grote volumes. Volgens Canon is het succes in dat laatstgenoemde segment te verklaren door de serie VarioPrint iX die in april 2020 op de markt kwam. Dat leidde tot een stijging van de verkoop van velleninkjetprinters in het B3-formaat, meer bepaald bij handelsdrukkers en online drukkerijen. De successen op de markt voor de rotatie-inkjetdruk steunen grotendeels op het gamma ColorStream. Ondertussen zijn er ruim 1.500 dergelijke printers geïnstalleerd.