De introductie van de Colorado 1630 is een uitbreiding van de huidige serie UVgel roll-to-roll printers. De Colorado 1640/1650 is bedoeld voor bedrijven met hoge volumes, de nieuwe 1630 bedient het segment van de lagere volumes. Canon introduceerde de Colorado-serie in 2017. "Wereldwijd zijn er meer dan tweeduizend toestellen geïnstalleerd, goed voor meer dan 25 miljoen vierkante meter printen", zegt Michele Tuscano, head of Global Partner Channel & vice president EMEA - Large Format Graphics bij Canon Production Printing.

Banners en billboards

De Colorado 1630 kan ingezet worden op een breed assortiment aan materialen. De printer levert volgens Canon geurloze prints die onmiddellijk droog zijn aan een printkwaliteit van 1.800 dpi. In de snelste printmodus - voor toepassingen zoals outdoorbanners en billboards - kan deze printer een maximale printsnelheid halen van 111 vierkante meter per uur. In de modus voor de hoogste kwaliteit haalt de printer een kruissnelheid van 29 m² per uur.

Net zoals de Colorado 1650 werkt de nieuwe 1630-printer met de Canon UVgel 460-inkten. De inkt kan worden bijgevuld tijdens productieruns. Het robuuste toestel is uitgerust met automatiseringsfuncties zoals spuitmondbewaking, onderhoud van printkoppen en oprollen van printmedia. Gebruikers kunnen de printer monitoren met de Canon Remote Control-app.

Modulaire architectuur

Het basismodel van de Colorado 1630 kan modulair uitgebouwd worden. Zo kan een tweede mediarol worden toegevoegd. Met de 'print side in'-optie kunnen gebruikers zowel de binnen- als de buitenkant van een rol bedrukken. De optionele FLXfinish-module zorgt met een matte of glanzende afwerking van prints voor flexibiliteit en maakt gebruik van een LED-uithardingstechniek die volgens Canon is ontworpen om extra visuele impact toe te voegen aan bijvoorbeeld banners, wanddecoratie en POS-materialen zonder dat het nodig is om van inkt of media te wisselen. Deze technologie ondersteunt ook het printen op poreuze ondergronden zoals ongecoat papier en zachte signage-materialen. De opties kunnen vanop afstand geactiveerd worden zodat geen bezoek van een technicus nodig is.

De Colorado 1630 is leverbaar via het partnernetwerk en het eigen verkoopteam van Canon. De prijs voor het basismodel bedraagt 36.000 euro.

De introductie van de Colorado 1630 is een uitbreiding van de huidige serie UVgel roll-to-roll printers. De Colorado 1640/1650 is bedoeld voor bedrijven met hoge volumes, de nieuwe 1630 bedient het segment van de lagere volumes. Canon introduceerde de Colorado-serie in 2017. "Wereldwijd zijn er meer dan tweeduizend toestellen geïnstalleerd, goed voor meer dan 25 miljoen vierkante meter printen", zegt Michele Tuscano, head of Global Partner Channel & vice president EMEA - Large Format Graphics bij Canon Production Printing.De Colorado 1630 kan ingezet worden op een breed assortiment aan materialen. De printer levert volgens Canon geurloze prints die onmiddellijk droog zijn aan een printkwaliteit van 1.800 dpi. In de snelste printmodus - voor toepassingen zoals outdoorbanners en billboards - kan deze printer een maximale printsnelheid halen van 111 vierkante meter per uur. In de modus voor de hoogste kwaliteit haalt de printer een kruissnelheid van 29 m² per uur.Net zoals de Colorado 1650 werkt de nieuwe 1630-printer met de Canon UVgel 460-inkten. De inkt kan worden bijgevuld tijdens productieruns. Het robuuste toestel is uitgerust met automatiseringsfuncties zoals spuitmondbewaking, onderhoud van printkoppen en oprollen van printmedia. Gebruikers kunnen de printer monitoren met de Canon Remote Control-app.Het basismodel van de Colorado 1630 kan modulair uitgebouwd worden. Zo kan een tweede mediarol worden toegevoegd. Met de 'print side in'-optie kunnen gebruikers zowel de binnen- als de buitenkant van een rol bedrukken. De optionele FLXfinish-module zorgt met een matte of glanzende afwerking van prints voor flexibiliteit en maakt gebruik van een LED-uithardingstechniek die volgens Canon is ontworpen om extra visuele impact toe te voegen aan bijvoorbeeld banners, wanddecoratie en POS-materialen zonder dat het nodig is om van inkt of media te wisselen. Deze technologie ondersteunt ook het printen op poreuze ondergronden zoals ongecoat papier en zachte signage-materialen. De opties kunnen vanop afstand geactiveerd worden zodat geen bezoek van een technicus nodig is.De Colorado 1630 is leverbaar via het partnernetwerk en het eigen verkoopteam van Canon. De prijs voor het basismodel bedraagt 36.000 euro.