De Japanse groep die altijd al de bedoeling had om Océ voor 100% over te nemen, bezat tot vandaag nog maar 88% van de aandelen. De reden voor die situatie was de hevige weerstand van twee kleine Nederlandse aandeelhouders, Hermes Focus Asset Management en Orbis Fund, die niet akkoord gingen met de voorgestelde overnameprijs. Daardoor bleef Océ een juridische entiteit onafhankelijk van de groep Canon.

Kort voor Kerstmis heeft Canon de aandelen van Orbis toch kunnen overnemen zodat Canon nu 98,8% van de aandelen in handen heeft. Daardoor kan Canon nu een 'squeeze out' beginnen (een verplichte verkoop) om de laatste aandelen in handen te krijgen en Océ van de beurs te halen. Canon maakt bekend dat de integratie van de twee bedrijven, die al begonnen is, beëindigd zal worden.

De Japanse groep die altijd al de bedoeling had om Océ voor 100% over te nemen, bezat tot vandaag nog maar 88% van de aandelen. De reden voor die situatie was de hevige weerstand van twee kleine Nederlandse aandeelhouders, Hermes Focus Asset Management en Orbis Fund, die niet akkoord gingen met de voorgestelde overnameprijs. Daardoor bleef Océ een juridische entiteit onafhankelijk van de groep Canon. Kort voor Kerstmis heeft Canon de aandelen van Orbis toch kunnen overnemen zodat Canon nu 98,8% van de aandelen in handen heeft. Daardoor kan Canon nu een 'squeeze out' beginnen (een verplichte verkoop) om de laatste aandelen in handen te krijgen en Océ van de beurs te halen. Canon maakt bekend dat de integratie van de twee bedrijven, die al begonnen is, beëindigd zal worden.