Cartamundi, een internationaal maakbedrijf met Belgische roots, is vandaag uitgegroeid tot de grootste speelkaarten- en bordspellenfabrikant ter wereld. Bekende merken zoals Monopoly, UNO, Pokemon... worden deels in Turnhout geproduceerd. Het familiebedrijf realiseerde de afgelopen jaren een sterke groei en stelt in Turnhout 420 medewerkers tewerk. Vorig jaar wierf het bedrijf zeventig nieuwe medewerkers aan. Wereldwijd heeft de groep dertien productiefaciliteiten en meer dan 3.000 werknemers.

Groei en vergrijzing opvangen

Op korte termijn wil Cartamundi vijftig nieuwe medewerkers aanwerven, binnen een half jaar komen er daar nog eens veertig bij en binnen anderhalf jaar nog eens veertig. De aanwervingen gebeuren volgens het bedrijf gefaseerd omdat ze iedereen een gedegen onboarding en opleiding willen geven.

"De aanwervingen komen er om de groei van de bestaande en nieuwe activiteiten op te vangen en anderzijds om te anticiperen op de toekomstige pensionering van ons bestaand personeel dat in vele gevallen meer dan dertig jaar anciënniteit telt", stelt Wim Vlekken, vice president Collectibles en Trading Card Games Europe bij Cartamundi.

Technische scholing niet vereist

Het betreft operators voor het bedienen van de snij- en verpakkingsmachines in de kaartenmakerij, polyvalente lijnoperators voor de nieuwe geïntegreerde productielijnen, onderhoudstechniekers voor het oplossen van storingen en onderhoud van de machines en drukkers. Technische scholing is niet vereist. Cartamundi is op zoek naar "mensen met een goed technisch inzicht, een basiskennis Nederlands, de juiste mentaliteit en de wil om bij te leren."

Geïnteresseerden zijn welkom op een job event op zaterdag 14 mei.

Wim Vlekken, vice president Collectibles en Trading Card Games Europe bij Cartamundi.
Cartamundi, een internationaal maakbedrijf met Belgische roots, is vandaag uitgegroeid tot de grootste speelkaarten- en bordspellenfabrikant ter wereld. Bekende merken zoals Monopoly, UNO, Pokemon... worden deels in Turnhout geproduceerd. Het familiebedrijf realiseerde de afgelopen jaren een sterke groei en stelt in Turnhout 420 medewerkers tewerk. Vorig jaar wierf het bedrijf zeventig nieuwe medewerkers aan. Wereldwijd heeft de groep dertien productiefaciliteiten en meer dan 3.000 werknemers.Op korte termijn wil Cartamundi vijftig nieuwe medewerkers aanwerven, binnen een half jaar komen er daar nog eens veertig bij en binnen anderhalf jaar nog eens veertig. De aanwervingen gebeuren volgens het bedrijf gefaseerd omdat ze iedereen een gedegen onboarding en opleiding willen geven."De aanwervingen komen er om de groei van de bestaande en nieuwe activiteiten op te vangen en anderzijds om te anticiperen op de toekomstige pensionering van ons bestaand personeel dat in vele gevallen meer dan dertig jaar anciënniteit telt", stelt Wim Vlekken, vice president Collectibles en Trading Card Games Europe bij Cartamundi.Het betreft operators voor het bedienen van de snij- en verpakkingsmachines in de kaartenmakerij, polyvalente lijnoperators voor de nieuwe geïntegreerde productielijnen, onderhoudstechniekers voor het oplossen van storingen en onderhoud van de machines en drukkers. Technische scholing is niet vereist. Cartamundi is op zoek naar "mensen met een goed technisch inzicht, een basiskennis Nederlands, de juiste mentaliteit en de wil om bij te leren."Geïnteresseerden zijn welkom op een job event op zaterdag 14 mei.