De prijs voor 'Meest Beloftevolle Onderneming van het Jaar' ging naar het Belgische FluidDa, wereldleider in de ontwikkeling van 'Functional Respiratory Imaging (FRI)'. Beide trofeeën werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse gala-avond van BelCham in Manhattan. Daarnaast werd ook Wim Roelandts gelauwerd. De oud-senior vice-president van HP & voormalig CEO van Xilinx, mocht er de 'Lifetime Achievement Award' in ontvangst nemen.

Elk jaar bekroont BelCham Belgische ondernemingen en personen die zich laten opmerken in de Amerikaanse markt en de (economische) banden tussen de VS en België versterken. Cartamundi werd uitgeroepen tot 'Onderneming van het Jaar' voor het succesvolle parcours dat 's werelds grootste producent van speelkaarten aflegde sinds zijn start in de VS in 1994. De laatste jaren groeide het bedrijf er sterk door o.a. in te zetten op innoverende spelconcepten en exclusieve packaging.

'We zijn zeer vereerd met de erkenning van BelCham', reageert Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi, die de prijs in New York in ontvangst kwam nemen. 'Afgelopen jaar was een topjaar voor ons. De combinatie van manufacturing excellence, customer intimacy en innovatie blijft zijn vruchten afwerpen. Maar we staan niet stil en investeren in de toekomst. Dankzij onze recentelijke overname van twee state of the art productiefaciliteiten van het Amerikaanse Hasbro zijn we nu ook de grootste producent van bordspellen geworden. Dat opent perspectieven voor onze klanten en versterkt onze wereldwijde purpose: "sharing the magic of playing together".

"We zijn zeer tevreden met deze terechte winnaars.", zegt Bieke Claes, Managing Director van BelCham. "BelCham stelt als NGO alles in het werk om Belgisch ondernemerschap en talent te ondersteunen in de VS. Met de laureaten van vanavond hebben we weer drie boegbeelden bij die onderstrepen wat België allemaal in zijn mars heeft. En dat is niet min. Ondertussen vertegenwoordigen we met BelCham om en bij de 400 bedrijven en een veelvoud aan studenten en professionals. Maar we willen nog beter doen. Dankzij onze vele partnerships met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen hopen we in de toekomst nog meer Belgisch potentieel te ondersteunen bij hun ontwikkeling in de Verenigde Staten."

De prijs voor 'Meest Beloftevolle Onderneming van het Jaar' ging naar het Belgische FluidDa, wereldleider in de ontwikkeling van 'Functional Respiratory Imaging (FRI)'. Beide trofeeën werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse gala-avond van BelCham in Manhattan. Daarnaast werd ook Wim Roelandts gelauwerd. De oud-senior vice-president van HP & voormalig CEO van Xilinx, mocht er de 'Lifetime Achievement Award' in ontvangst nemen.Elk jaar bekroont BelCham Belgische ondernemingen en personen die zich laten opmerken in de Amerikaanse markt en de (economische) banden tussen de VS en België versterken. Cartamundi werd uitgeroepen tot 'Onderneming van het Jaar' voor het succesvolle parcours dat 's werelds grootste producent van speelkaarten aflegde sinds zijn start in de VS in 1994. De laatste jaren groeide het bedrijf er sterk door o.a. in te zetten op innoverende spelconcepten en exclusieve packaging. 'We zijn zeer vereerd met de erkenning van BelCham', reageert Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi, die de prijs in New York in ontvangst kwam nemen. 'Afgelopen jaar was een topjaar voor ons. De combinatie van manufacturing excellence, customer intimacy en innovatie blijft zijn vruchten afwerpen. Maar we staan niet stil en investeren in de toekomst. Dankzij onze recentelijke overname van twee state of the art productiefaciliteiten van het Amerikaanse Hasbro zijn we nu ook de grootste producent van bordspellen geworden. Dat opent perspectieven voor onze klanten en versterkt onze wereldwijde purpose: "sharing the magic of playing together". "We zijn zeer tevreden met deze terechte winnaars.", zegt Bieke Claes, Managing Director van BelCham. "BelCham stelt als NGO alles in het werk om Belgisch ondernemerschap en talent te ondersteunen in de VS. Met de laureaten van vanavond hebben we weer drie boegbeelden bij die onderstrepen wat België allemaal in zijn mars heeft. En dat is niet min. Ondertussen vertegenwoordigen we met BelCham om en bij de 400 bedrijven en een veelvoud aan studenten en professionals. Maar we willen nog beter doen. Dankzij onze vele partnerships met bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen hopen we in de toekomst nog meer Belgisch potentieel te ondersteunen bij hun ontwikkeling in de Verenigde Staten."