Dat HUV-systeem werkt met 'koude' UV-lampen van 160 watt. Zoals de klassieke UV-technologie garandeert de HUV-techniek een onmiddellijke droging van de vellen, maar vermijdt hij bovendien ook nog enkele nadelen: de lampen zijn minder duur, verbruiken minder energie en geven geen ozon af. Ze wekken ook minder warmte op wat de drukkwaliteit en het register ten goede komt (grotere maatvastheid van het papier). De HUV-technologie vergt echter het gebruik van speciale hooggevoelige UV-inkten.

De voordelen van het systeem konden Cassochrome, dat in de druk van kunstboeken gespecialiseerd is, echter wel overtuigen: "De onmiddellijke droging onder HUV maakt het aanbrengen van een vernis overbodig en stelt ons in staat om de structuur van het papier volop tot zijn recht te laten komen. Dat is een belangrijk element voor veel ontwerpers. Het drukken van volle kleuren wordt ook vereenvoudigd: elk risico van overzetten wordt vermeden, wat ook de papierkeuze is," legt algemeen directeur Laurence Soens uit.

De nieuwe vijfkleuren Lithrone G40 HUV die begin oktober in gebruik genomen wordt, is een vijfkleurenpers met een drukformaat van 72 x 102 cm. De machine vervangt een andere pers van hetzelfde formaat. In het machinepark van Cassochrome krijgt de nieuwe pers een plaats naast een andere Komori Lithrone (vijf kleuren plus verniseenheid), met het formaat 52 x 72 cm.

De drukkerij Cassochrome telt een tiental medewerkers. Informatie over de omzet geeft het bedrijf niet vrij, maar in 2009 boekte de firma wel een bruto marge van 1,3 miljoen euro.

Dat HUV-systeem werkt met 'koude' UV-lampen van 160 watt. Zoals de klassieke UV-technologie garandeert de HUV-techniek een onmiddellijke droging van de vellen, maar vermijdt hij bovendien ook nog enkele nadelen: de lampen zijn minder duur, verbruiken minder energie en geven geen ozon af. Ze wekken ook minder warmte op wat de drukkwaliteit en het register ten goede komt (grotere maatvastheid van het papier). De HUV-technologie vergt echter het gebruik van speciale hooggevoelige UV-inkten.De voordelen van het systeem konden Cassochrome, dat in de druk van kunstboeken gespecialiseerd is, echter wel overtuigen: "De onmiddellijke droging onder HUV maakt het aanbrengen van een vernis overbodig en stelt ons in staat om de structuur van het papier volop tot zijn recht te laten komen. Dat is een belangrijk element voor veel ontwerpers. Het drukken van volle kleuren wordt ook vereenvoudigd: elk risico van overzetten wordt vermeden, wat ook de papierkeuze is," legt algemeen directeur Laurence Soens uit. De nieuwe vijfkleuren Lithrone G40 HUV die begin oktober in gebruik genomen wordt, is een vijfkleurenpers met een drukformaat van 72 x 102 cm. De machine vervangt een andere pers van hetzelfde formaat. In het machinepark van Cassochrome krijgt de nieuwe pers een plaats naast een andere Komori Lithrone (vijf kleuren plus verniseenheid), met het formaat 52 x 72 cm. De drukkerij Cassochrome telt een tiental medewerkers. Informatie over de omzet geeft het bedrijf niet vrij, maar in 2009 boekte de firma wel een bruto marge van 1,3 miljoen euro.