De handelsrechtbank van Doornik zette woensdag 30 november het sein op groen voor de overname van Casterman Printing uit Doornik. Volgens de krant L'Avenir neemt de SPRL Produce & Packaging Sales (een dochteronderneming van de groep Emiel de Jong) de materiële en immateriële activa van het bedrijf op de Quai Donat Casterman over. De enige rotatiepers van 72 pagina's die op de site achterblijft, wordt overgekocht. Daarbij wordt een bedrag van 1,2 miljoen euro op tafel gelegd. De gebouwen zijn eigendom van de SA Etibel International, een onderneming van Pascal Leurquin, de huidige gedelegeerd bestuurder van Casterman Printing. Die gebouwen worden aan het Nederlandse bedrijf verhuurd.

Van het vijftigtal werknemers die sinds juni laatstleden nog in de drukkerij werkten, behoudt Emiel de Jong er vijf. Volgens een vakbondsbron zou het Nederlandse bedrijf een beroep doen op een twintigtal interim-medewerkers. Die zouden, afhankelijk van de opdrachten, opgeroepen worden om in de vestiging van Doornik maar ook in die van Jabbeke (tussen Brugge en Oostende) te werken. In Jabbeke bezit de Nederlandse drukker de productie-eenheid 'Mercator Press'.

L'Avenir wist nog te melden dat Em. de Jong al bestellingen aan Casterman Printing uitbesteedde. Dat contract zou eind 2016 ten einde lopen. Em. de Jong is blijkbaar van plan om de vestiging in Doornik geleidelijk weer op te bouwen en wil zich daarbij steunen op de grote expertise van Casterman Printing. Met een omzet van 400 miljoen euro en 750 medewerkers is de groep de Jong sterk genoeg om de huidige moeilijkheden binnen de grafische sector het hoofd te bieden.

De handelsrechtbank van Doornik zette woensdag 30 november het sein op groen voor de overname van Casterman Printing uit Doornik. Volgens de krant L'Avenir neemt de SPRL Produce & Packaging Sales (een dochteronderneming van de groep Emiel de Jong) de materiële en immateriële activa van het bedrijf op de Quai Donat Casterman over. De enige rotatiepers van 72 pagina's die op de site achterblijft, wordt overgekocht. Daarbij wordt een bedrag van 1,2 miljoen euro op tafel gelegd. De gebouwen zijn eigendom van de SA Etibel International, een onderneming van Pascal Leurquin, de huidige gedelegeerd bestuurder van Casterman Printing. Die gebouwen worden aan het Nederlandse bedrijf verhuurd.Van het vijftigtal werknemers die sinds juni laatstleden nog in de drukkerij werkten, behoudt Emiel de Jong er vijf. Volgens een vakbondsbron zou het Nederlandse bedrijf een beroep doen op een twintigtal interim-medewerkers. Die zouden, afhankelijk van de opdrachten, opgeroepen worden om in de vestiging van Doornik maar ook in die van Jabbeke (tussen Brugge en Oostende) te werken. In Jabbeke bezit de Nederlandse drukker de productie-eenheid 'Mercator Press'.L'Avenir wist nog te melden dat Em. de Jong al bestellingen aan Casterman Printing uitbesteedde. Dat contract zou eind 2016 ten einde lopen. Em. de Jong is blijkbaar van plan om de vestiging in Doornik geleidelijk weer op te bouwen en wil zich daarbij steunen op de grote expertise van Casterman Printing. Met een omzet van 400 miljoen euro en 750 medewerkers is de groep de Jong sterk genoeg om de huidige moeilijkheden binnen de grafische sector het hoofd te bieden.