Casterman Printing, een offsetrotatiedrukker, "gaat al verscheidene jaren gebukt onder moeilijke marktomstandigheden, die gekenmerkt worden door een sterke druk op de verkoopprijzen. Omdat de vaste kosten in die activiteitensector erg hoog zijn, is het moeilijk om met aanpassingen van de variabele kosten de inkrimping van de winstmarge te stoppen." Zo laat het moederbedrijf Evadix in een persbericht weten. Tegelijk deelt de groep Evadix mee dat de handelsrechtbank van Henegouwen op 18 mei beslist heeft om akkoord te gaan met de aanvraag voor een herstructureringsprocedure met overdracht van de activiteiten van Casterman Printing. Die beslissing luidt een periode van zes maanden in waarin de mandataris die de voorzitter van de rechtbank aangesteld heeft, een overnemer voor de activiteiten zoekt.

Het persbericht preciseert daarnaast nog dat die procedure geen invloed heeft op de boekhoudresultaten van de groep Evadix omdat "het bedrijf Casterman Printing door die procedure niet meer in de cijfers over het boekjaar 2015 opgenomen wordt".

In maart 2014 had de handelsrechtbank van Doornik al een aanvraag tot reorganisatie binnen het kader van de wet betreffende de bedrijfscontinuïteit aanvaard. Dat moest de drukkerij de kans geven om onderhandelingen met de schuldeisers te voeren. In juni 2014 werden 33 medewerkers (van de 90) van Casterman Printing in Doornik ontslagen nadat in april de Renault-procedure opgestart was. In juli 2014 gingen de schuldeisers akkoord met een plan om de schulden van het bedrijf - dat wereldwijd bekend is omdat het de avonturen van Kuifje uitgegeven heeft - aan te zuiveren.

Casterman Printing, een offsetrotatiedrukker, "gaat al verscheidene jaren gebukt onder moeilijke marktomstandigheden, die gekenmerkt worden door een sterke druk op de verkoopprijzen. Omdat de vaste kosten in die activiteitensector erg hoog zijn, is het moeilijk om met aanpassingen van de variabele kosten de inkrimping van de winstmarge te stoppen." Zo laat het moederbedrijf Evadix in een persbericht weten. Tegelijk deelt de groep Evadix mee dat de handelsrechtbank van Henegouwen op 18 mei beslist heeft om akkoord te gaan met de aanvraag voor een herstructureringsprocedure met overdracht van de activiteiten van Casterman Printing. Die beslissing luidt een periode van zes maanden in waarin de mandataris die de voorzitter van de rechtbank aangesteld heeft, een overnemer voor de activiteiten zoekt.Het persbericht preciseert daarnaast nog dat die procedure geen invloed heeft op de boekhoudresultaten van de groep Evadix omdat "het bedrijf Casterman Printing door die procedure niet meer in de cijfers over het boekjaar 2015 opgenomen wordt".In maart 2014 had de handelsrechtbank van Doornik al een aanvraag tot reorganisatie binnen het kader van de wet betreffende de bedrijfscontinuïteit aanvaard. Dat moest de drukkerij de kans geven om onderhandelingen met de schuldeisers te voeren. In juni 2014 werden 33 medewerkers (van de 90) van Casterman Printing in Doornik ontslagen nadat in april de Renault-procedure opgestart was. In juli 2014 gingen de schuldeisers akkoord met een plan om de schulden van het bedrijf - dat wereldwijd bekend is omdat het de avonturen van Kuifje uitgegeven heeft - aan te zuiveren.