Dat catalogi goed standhouden blijkt uit het meest recente Australische 'ACRS Shopper Report', waarin wordt verwacht dat bij onze tegenvoeters aankopen op basis van gedrukte catalogi de volgende 12 maanden stabiel zullen blijven. Dit ondanks de stijging van de online aankopen.

Het rapport dat de prestaties van catalogi meet op basis van leespubliek, gebruik, doel en aankoopgedrag, vermeldt dat 74 procent van de winkelende klanten 'altijd of soms' gebruikt maakt van catalogi. 71 procent zei catalogi evenveel als nu te zullen blijven gebruiken, 15 procent wil het gebruik ervan opdrijven.

Het internet verslaat catalogi wanneer shoppers op zoek zijn naar productinformatie en prijsvergelijkingen maar catalogi genieten de voorkeur op advies in de winkel. Catalogi zijn met andere woorden nog steeds een waardevol drukwerkproduct.

Uit het rapport blijkt verder dat shoppers catalogi lezen om competitieve prijzen en koopjes te ontdekken. In het comfort van het eigen huis lezen consumenten vaak catalogi voor hun plezier. Als vorm verkiezen consumenten de publireportagestijl.

Dat catalogi goed standhouden blijkt uit het meest recente Australische 'ACRS Shopper Report', waarin wordt verwacht dat bij onze tegenvoeters aankopen op basis van gedrukte catalogi de volgende 12 maanden stabiel zullen blijven. Dit ondanks de stijging van de online aankopen. Het rapport dat de prestaties van catalogi meet op basis van leespubliek, gebruik, doel en aankoopgedrag, vermeldt dat 74 procent van de winkelende klanten 'altijd of soms' gebruikt maakt van catalogi. 71 procent zei catalogi evenveel als nu te zullen blijven gebruiken, 15 procent wil het gebruik ervan opdrijven.Het internet verslaat catalogi wanneer shoppers op zoek zijn naar productinformatie en prijsvergelijkingen maar catalogi genieten de voorkeur op advies in de winkel. Catalogi zijn met andere woorden nog steeds een waardevol drukwerkproduct.Uit het rapport blijkt verder dat shoppers catalogi lezen om competitieve prijzen en koopjes te ontdekken. In het comfort van het eigen huis lezen consumenten vaak catalogi voor hun plezier. Als vorm verkiezen consumenten de publireportagestijl.