De jury (met voorzitter Jacques van Leeuwen, Gian De Belder (P&G) en Rosalyn Bandy van TLMI) ontving tien dossiers voor de FINAT Sustainability Awards. FINAT is de Europese vereniging van de labelindustrie.

De ingediende projecten demonstreerden volgens de jury een breed spectrum van benaderingen om de duurzaamheid van de waardeketen voor zelfklevende etiketten te vergroten. Het ging om systemen voor de inzameling van productieafval, technische oplossingen voor wegwerp- en herbruikbare verpakkingen, circulaire benaderingen voor verschillende materialen, enzovoort.

Circulair model

In de categorie 'converters' was de award voor CCL Label. De multinational won met het 'EcoStretch initiatief, een circulaire oplossing voor stretch sleeves'. Het initiatief kenmerkt zich volgens de jury door een grote impact en een hoog innovatieniveau (waaronder een ontinktingsstap voor plastic). Het betrekt de gehele verpakkingswaardeketen, inclusief een merkeigenaar en een recycleerder, en is een voorbeeld van een volledig circulair model voor decoratie.

Hersluitbare materialen

Bij de leveranciers was de award voor Avery Dennison voor het dossier 'Duurzame hersluitbare materialen, van PVDC-vrije zuurstofbarrières in voedsel tot monomateriaaloplossingen in HPC'. De innovaties kunnen volgens de jury eenvoudig worden toegepast in verpakkingen in de food- en hygiënesector, waardoor de houdbaarheid van producten kan worden verlengd. Tegelijkertijd zorgen ze voor de recycleerbaarheid van de verpakkingsmaterialen volgens de CEFLEX-ontwerprichtlijnen voor flexibele verpakkingsmaterialen.

CCL Label won de award in de categorie 'converters'.
De jury (met voorzitter Jacques van Leeuwen, Gian De Belder (P&G) en Rosalyn Bandy van TLMI) ontving tien dossiers voor de FINAT Sustainability Awards. FINAT is de Europese vereniging van de labelindustrie.De ingediende projecten demonstreerden volgens de jury een breed spectrum van benaderingen om de duurzaamheid van de waardeketen voor zelfklevende etiketten te vergroten. Het ging om systemen voor de inzameling van productieafval, technische oplossingen voor wegwerp- en herbruikbare verpakkingen, circulaire benaderingen voor verschillende materialen, enzovoort.In de categorie 'converters' was de award voor CCL Label. De multinational won met het 'EcoStretch initiatief, een circulaire oplossing voor stretch sleeves'. Het initiatief kenmerkt zich volgens de jury door een grote impact en een hoog innovatieniveau (waaronder een ontinktingsstap voor plastic). Het betrekt de gehele verpakkingswaardeketen, inclusief een merkeigenaar en een recycleerder, en is een voorbeeld van een volledig circulair model voor decoratie.Bij de leveranciers was de award voor Avery Dennison voor het dossier 'Duurzame hersluitbare materialen, van PVDC-vrije zuurstofbarrières in voedsel tot monomateriaaloplossingen in HPC'. De innovaties kunnen volgens de jury eenvoudig worden toegepast in verpakkingen in de food- en hygiënesector, waardoor de houdbaarheid van producten kan worden verlengd. Tegelijkertijd zorgen ze voor de recycleerbaarheid van de verpakkingsmaterialen volgens de CEFLEX-ontwerprichtlijnen voor flexibele verpakkingsmaterialen.