De editie van dit jaar trok maar 120.000 bezoekers, 80.000 minder dan het jaar ervoor. Op zijn hoogtepunt, rond 2000, trok de beurs nog 800.000 bezoekers.

"Technologische ontwikkelingen in de digitale economie hebben de vraag naar horizontale beurzen zoals CeBIT in de jongste jaren doen afnemen", klinkt het. Standhouders trokken naar andere beurzen. Zo besloot de Amerikaanse softwaregigant Microsoft bijvoorbeeld om niet meer deel te nemen.

Naarmate het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona groeide, daalde het aantal aankondigingen en bezoekers voor CeBIT, dat tot vorig jaar vlak na MWC plaatsvond. Daardoor besloten de organisatoren dit jaar om de Duitse technologiebeurs te verplaatsen naar juni. Ook inhoudelijk probeerden ze CeBIT nog te herpositioneren, met onder meer een sterke focus op het entertainmentluik, maar nu trekken ze er toch de stekker uit.

De organisatie bekijkt wel of ze een deel van de IT-beurs opnieuw kan integreren in de Hannover Messe, de grote industriebeurs waaruit CeBIT zich in 1986 afsplitste.

Bron: Datanews, Belga

De editie van dit jaar trok maar 120.000 bezoekers, 80.000 minder dan het jaar ervoor. Op zijn hoogtepunt, rond 2000, trok de beurs nog 800.000 bezoekers."Technologische ontwikkelingen in de digitale economie hebben de vraag naar horizontale beurzen zoals CeBIT in de jongste jaren doen afnemen", klinkt het. Standhouders trokken naar andere beurzen. Zo besloot de Amerikaanse softwaregigant Microsoft bijvoorbeeld om niet meer deel te nemen.Naarmate het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona groeide, daalde het aantal aankondigingen en bezoekers voor CeBIT, dat tot vorig jaar vlak na MWC plaatsvond. Daardoor besloten de organisatoren dit jaar om de Duitse technologiebeurs te verplaatsen naar juni. Ook inhoudelijk probeerden ze CeBIT nog te herpositioneren, met onder meer een sterke focus op het entertainmentluik, maar nu trekken ze er toch de stekker uit.De organisatie bekijkt wel of ze een deel van de IT-beurs opnieuw kan integreren in de Hannover Messe, de grote industriebeurs waaruit CeBIT zich in 1986 afsplitste.Bron: Datanews, Belga