De grafische opleiding volgt de markttrends. Nog niet zo lang geleden had Cepegra al in grootformaatsystemen voor digitale druk en afwerking geïnstalleerd, en nu is het de beurt aan de 3D. De raad van bestuur van het opleidingsfonds voor de sector heeft op 26 mei de investering in een professionele 3D-printer voor Cepegra Gosselies bevestigd. Pascal Genot, secretaris van Febelgra Wallonie: "We stellen vast dat de 3D-druk een marketingtroef kan zijn voor de grafische bedrijven. Het belang voor Cepegra om over een 3D-printer te beschikken, schuilt hem in het feit dat de technieken (3D-modellen maken, programmeren) nu aangeleerd kunnen worden. Dat geeft de stagiairs de mogelijkheid om het ontwerp dat ze geprogrammeerd hebben, ook concreet te vervaardigen."

Voor Bruxelles Formation (Cepegra Bruxelles) lijkt het idee om te investeren in een 3D-printer nog een beetje voorbarig, maar de technologie wordt toch van nabij gevolgd. Cédric Roland, verantwoordelijke van Cepegra Bruxelles, zegt dat indien wordt geïnvesteerd in een 3D-printer, dit zal worden gedaan voor het Centre de Technologie Avancée (CTA). Dit centrum beschikt over materiaal voor leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs en de sociale promotie van de Fédération Wallonie-Bruxelles. "We zitten in dezelfde lokalen en delen onze uitrusting.'

De 3D-printer die gekozen is, is een kleurmachine die gebruik maakt van poeder dat gelijmd wordt. De machine wordt geleverd door Albyco Belgium die de machines van de Amerikaanse producent 3D Systems verdeelt.

De grafische opleiding volgt de markttrends. Nog niet zo lang geleden had Cepegra al in grootformaatsystemen voor digitale druk en afwerking geïnstalleerd, en nu is het de beurt aan de 3D. De raad van bestuur van het opleidingsfonds voor de sector heeft op 26 mei de investering in een professionele 3D-printer voor Cepegra Gosselies bevestigd. Pascal Genot, secretaris van Febelgra Wallonie: "We stellen vast dat de 3D-druk een marketingtroef kan zijn voor de grafische bedrijven. Het belang voor Cepegra om over een 3D-printer te beschikken, schuilt hem in het feit dat de technieken (3D-modellen maken, programmeren) nu aangeleerd kunnen worden. Dat geeft de stagiairs de mogelijkheid om het ontwerp dat ze geprogrammeerd hebben, ook concreet te vervaardigen." Voor Bruxelles Formation (Cepegra Bruxelles) lijkt het idee om te investeren in een 3D-printer nog een beetje voorbarig, maar de technologie wordt toch van nabij gevolgd. Cédric Roland, verantwoordelijke van Cepegra Bruxelles, zegt dat indien wordt geïnvesteerd in een 3D-printer, dit zal worden gedaan voor het Centre de Technologie Avancée (CTA). Dit centrum beschikt over materiaal voor leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs en de sociale promotie van de Fédération Wallonie-Bruxelles. "We zitten in dezelfde lokalen en delen onze uitrusting.'De 3D-printer die gekozen is, is een kleurmachine die gebruik maakt van poeder dat gelijmd wordt. De machine wordt geleverd door Albyco Belgium die de machines van de Amerikaanse producent 3D Systems verdeelt.