De productie van papier en karton in de CEPI-landen daalde volgens de voorlopige cijfers licht met ongeveer 0,2 procent. De totale productie in 2014 bedroeg ongeveer 91 miljoen ton, of 10 procent onder het niveau van voor de financiële crisis. In de EU-28 werd door het sluiten van papierfabrieken of het stilleggen van papiermachines, de productiecapaciteit met 0,9 miljoen ton afgebouwd. Nieuwe capaciteit en upgrades van bestaande productielijnen, zorgden dan weer voor een bijkomende capaciteit van 0,5 miljoen ton.

In de CEPI-landen daalde de productie van grafische kwaliteiten met 3 procent. De productie van krantenpapier zou met 7 % zijn gekrompen. De productie van niet-gestreken houtvrije kwaliteiten zou zijn gestegen met 1,2 procent ten opzichte van 2013 terwijl de output van niet-gestreken mechanische kwaliteiten is gedaald met 3,5 procent. Gestreken houtvrij daalde met 1,3 procent, gestreken mechanisch met ongeveer 5,2 procent.

De productie van verpakkingskwaliteiten stijgt met 1,9 % ten opzichte van 2013. Papier en karton voor verpakkingen maakt 47,6 % uit van de totale productie, grafische kwaliteiten zijn goed voor 40,5 procent.

CEPI-landen in 2014: Oostenrijk, België, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, VK.

De productie van papier en karton in de CEPI-landen daalde volgens de voorlopige cijfers licht met ongeveer 0,2 procent. De totale productie in 2014 bedroeg ongeveer 91 miljoen ton, of 10 procent onder het niveau van voor de financiële crisis. In de EU-28 werd door het sluiten van papierfabrieken of het stilleggen van papiermachines, de productiecapaciteit met 0,9 miljoen ton afgebouwd. Nieuwe capaciteit en upgrades van bestaande productielijnen, zorgden dan weer voor een bijkomende capaciteit van 0,5 miljoen ton.In de CEPI-landen daalde de productie van grafische kwaliteiten met 3 procent. De productie van krantenpapier zou met 7 % zijn gekrompen. De productie van niet-gestreken houtvrije kwaliteiten zou zijn gestegen met 1,2 procent ten opzichte van 2013 terwijl de output van niet-gestreken mechanische kwaliteiten is gedaald met 3,5 procent. Gestreken houtvrij daalde met 1,3 procent, gestreken mechanisch met ongeveer 5,2 procent.De productie van verpakkingskwaliteiten stijgt met 1,9 % ten opzichte van 2013. Papier en karton voor verpakkingen maakt 47,6 % uit van de totale productie, grafische kwaliteiten zijn goed voor 40,5 procent.CEPI-landen in 2014: Oostenrijk, België, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Zweden, VK.