De mobiele app Chatbooks en zijn gebruiksvriendelijkheid maken zowel op Eric Vessels van WhatTheyThink als Frank Romano indruk door de mogelijkheid om de markt voor het drukken op aanvraag nog sneller te doen groeien. Voor 8 dollar kun je met de digitale foto's die op een computer of op Instagram of Facebook opgeslagen zijn, een fotoalbum samenstellen. De app toont "hoe de digitale technieken en de zin om foto's te nemen en te delen de drukvraag kunnen activeren," aldus Eric Vessels. En over het fotoboek dat hij in zijn handen houdt in de video die voor Frank Romano bestemd is, benadrukt hij: "Het is als een fotografisch geheugen van mijn leven met foto's van mijn kinderen, van de plekken die ik bezocht heb, ...".

Frank Romano, een naam als een klok in de grafische wereld, vindt de app op zijn beurt een fantastisch idee: "Toen de digitale kleurendruk in 1993 geïntroduceerd werd (...), zei ik al dat op termijn de grootste markt die van de herinneringsproducten/herinneringsboeken zou zijn". In zijn antwoord verwijst Frank Romano ook naar een gesprek over het bewaren van gegevens dat hij lang geleden had met een voorloper van het internet. Op de vraag hoe je het best foto's kon bewaren, antwoordde de internetexpert: "Neem papier van goede kwaliteit en druk ze af". Frank Romano heeft pret in de vaststelling dat "de digitale opslag niet de oplossing is".

"Dit is de oplossing," zegt hij terwijl hij een Instagram fotoalbum toont. En om zijn videocommentaar af te ronden, onderstreept Frank Romano het volgende: "Er zijn allerlei gelegenheden waaraan men graag gedrukte herinneringen wil bewaren - huwelijken, communiefeesten, ...".

Video: Eric Vessels en Frank Romano bespreken de app Chatbooks

De mobiele app Chatbooks en zijn gebruiksvriendelijkheid maken zowel op Eric Vessels van WhatTheyThink als Frank Romano indruk door de mogelijkheid om de markt voor het drukken op aanvraag nog sneller te doen groeien. Voor 8 dollar kun je met de digitale foto's die op een computer of op Instagram of Facebook opgeslagen zijn, een fotoalbum samenstellen. De app toont "hoe de digitale technieken en de zin om foto's te nemen en te delen de drukvraag kunnen activeren," aldus Eric Vessels. En over het fotoboek dat hij in zijn handen houdt in de video die voor Frank Romano bestemd is, benadrukt hij: "Het is als een fotografisch geheugen van mijn leven met foto's van mijn kinderen, van de plekken die ik bezocht heb, ...".Frank Romano, een naam als een klok in de grafische wereld, vindt de app op zijn beurt een fantastisch idee: "Toen de digitale kleurendruk in 1993 geïntroduceerd werd (...), zei ik al dat op termijn de grootste markt die van de herinneringsproducten/herinneringsboeken zou zijn". In zijn antwoord verwijst Frank Romano ook naar een gesprek over het bewaren van gegevens dat hij lang geleden had met een voorloper van het internet. Op de vraag hoe je het best foto's kon bewaren, antwoordde de internetexpert: "Neem papier van goede kwaliteit en druk ze af". Frank Romano heeft pret in de vaststelling dat "de digitale opslag niet de oplossing is"."Dit is de oplossing," zegt hij terwijl hij een Instagram fotoalbum toont. En om zijn videocommentaar af te ronden, onderstreept Frank Romano het volgende: "Er zijn allerlei gelegenheden waaraan men graag gedrukte herinneringen wil bewaren - huwelijken, communiefeesten, ...".Video: Eric Vessels en Frank Romano bespreken de app Chatbooks