Chili Rendro: oplossing voor PDF-rendering problemen

21/03/16 om 00:30 - Bijgewerkt om 00:30

Het Belgische Chili Publish heeft een oplossing klaar om renderingproblemen met PDF-bestanden op te lossen.

Chili Rendro: oplossing voor PDF-rendering problemen

Platformonafhankelijkheid maakte van de PDF-standaard een populair formaat om documenten uit te wisselen. Het is inmiddels gebruikelijk om informatie als PDF online te zetten. Maar het bekijken van een PDF in de browser, of ander vertoningssoftware, heeft zo zijn beperkingen. De gebruiker moet vaak een groot bestand inladen - terwijl hij soms maar een pagina hoeft te zien - en ontbrekende beelden, verkeerde transparantie, kleuren en lage resolutie komen regelmatig voor. Bovendien is veel functionaliteit van de PDF in de browser niet beschikbaar. Zelfs Adobe Reader, de PDF-viewer van de uitvinder van de PDF-standaard, lost niet alle problemen op.

Sofware-ontwikkelaar Chili Publish bedacht een SDK (software ontwikkelkit) onder de naam Chili Rendro die de problemen op lost. Het systeem maakt gebruik van streaming technologie, gebaseerd op HTML 5, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om van een omvangrijk document alleen de gezochte pagina te laden.

De geschetste renderingproblemen worden door Chili Rendro opgelost. Grafici kunnen er zelfs de kleurscheidingen mee controleren. De software maakt de PDF schaalbaar, waardoor deze ook op mobiele apparaten goed is te bekijken. Chili Publish werkte samen met de Ghent Workgroup en hield rekening met PDF/X en PDF/A standaarden.

Lees meer over: