Mouton maakte dat zelf bekend via social media. De krant De Standaard vroeg haar daarop of dat wel ecologisch verantwoord was. Ze laat weten dat ze er bij eigen uitgaven op toeziet dat alles in België of Nederland wordt gedrukt. Bij de beslissing om de herdruk van 'Hey baby, kijk' in China te produceren was ze niet betrokken: "Maar het blijkt in ieder geval gangbare praktijk te zijn voor kartonnen boekjes."

Het boekje van Mouton - dat 18 bladzijden telt van 180 x 181 mm - wordt uitgegeven door Davidsfonds/Infodok. Davidsfonds is een Vlaamse sociaal-culturele netwerkorganisatie met focus op taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in Vlaanderen en Brussel. Davidsfonds Uitgeverij werd, met behoud van de naam, in 2016 ondergebracht bij Standaard Uitgeverij, omdat 'de bedrijfseconomische aspecten van het uitgeven niet tot de kerntaken behoren van een socioculturele vereniging'.

Op de vraag of het Davidsfonds, gezien de sterk lokale verankering, actief beleid voert met betrekking tot het lokaal produceren van haar drukwerk, antwoordt Ramses De Kuyffer (productieverantwoordelijke bij Standaard Uitgeverij) aan Grafisch Nieuws: "We drukken onze boeken in de regel lokaal. Ongeveer de helft wordt in Nederland gemaakt. Verder laten we produceren in België en bijvoorbeeld ook in Italië en Tsjechië. Maar voor een specifiek soort boek, dat wij 'kartonboek' noemen, moet je wel naar het Verre Oosten. De productie daarvan is al decennia weg uit Europa, dat bestaat hier niet meer." Om die reden kwam dus ook het boekje van Eva Mouton nu per vrachtschip uit China. Uiteindelijk valt de vertraging door de tijdelijke stranding nog mee, vertelt De Kuyffer: "Negen dagen."

Mouton maakte dat zelf bekend via social media. De krant De Standaard vroeg haar daarop of dat wel ecologisch verantwoord was. Ze laat weten dat ze er bij eigen uitgaven op toeziet dat alles in België of Nederland wordt gedrukt. Bij de beslissing om de herdruk van 'Hey baby, kijk' in China te produceren was ze niet betrokken: "Maar het blijkt in ieder geval gangbare praktijk te zijn voor kartonnen boekjes."Het boekje van Mouton - dat 18 bladzijden telt van 180 x 181 mm - wordt uitgegeven door Davidsfonds/Infodok. Davidsfonds is een Vlaamse sociaal-culturele netwerkorganisatie met focus op taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in Vlaanderen en Brussel. Davidsfonds Uitgeverij werd, met behoud van de naam, in 2016 ondergebracht bij Standaard Uitgeverij, omdat 'de bedrijfseconomische aspecten van het uitgeven niet tot de kerntaken behoren van een socioculturele vereniging'.Op de vraag of het Davidsfonds, gezien de sterk lokale verankering, actief beleid voert met betrekking tot het lokaal produceren van haar drukwerk, antwoordt Ramses De Kuyffer (productieverantwoordelijke bij Standaard Uitgeverij) aan Grafisch Nieuws: "We drukken onze boeken in de regel lokaal. Ongeveer de helft wordt in Nederland gemaakt. Verder laten we produceren in België en bijvoorbeeld ook in Italië en Tsjechië. Maar voor een specifiek soort boek, dat wij 'kartonboek' noemen, moet je wel naar het Verre Oosten. De productie daarvan is al decennia weg uit Europa, dat bestaat hier niet meer." Om die reden kwam dus ook het boekje van Eva Mouton nu per vrachtschip uit China. Uiteindelijk valt de vertraging door de tijdelijke stranding nog mee, vertelt De Kuyffer: "Negen dagen."