De Chinese Yintong Corporation, actief in web-to-print, heeft 56 vellenpersen besteld bij RMGT voor levering in de komende drie jaar. In totaal gaat het om 338 drukeenheden. Volgens Carl Vandermeersch van manroland Benelux, distributeur van de RMGT-persen, heeft de Japanse persenfabrikant extra personeel aangeworven om de productie van dit megaorder op te vangen.

Commercieel drukwerk en verpakkingen

Yintong zal de drukmachines op verschillende locaties in China installeren. De investering kadert in de ambitie van het Chinese bedrijf om zijn online drukcapaciteit uit te breiden en om de internetdrukkerij naar een leiderspositie op de Chinese markt te doen groeien.

De recordbestelling omvat een combinatie van modellen van de 920-serie (34 machines) en van de nieuwe 970-serie (22 stuks) met een iets groter velformaat. Het order is een variatie van 4-, 5+ lak en 8-kleurenmachines die ingezet zullen worden voor zowel commercieel als verpakkingsdrukwerk. Alle machines werden uitgerust met automatisatie zoals simultane plaatwissels en automatische jobwissel, inline meting en LED UV-droging voor de ververwerking van kleine oplages.

Het gaat naar verluidt om het grootste order ooit geplaatst bij een drukpersenfabrikant. De deal werd ondertekend tijdens de vakbeurs China Print in Peking.

De Chinese Yintong Corporation, actief in web-to-print, heeft 56 vellenpersen besteld bij RMGT voor levering in de komende drie jaar. In totaal gaat het om 338 drukeenheden. Volgens Carl Vandermeersch van manroland Benelux, distributeur van de RMGT-persen, heeft de Japanse persenfabrikant extra personeel aangeworven om de productie van dit megaorder op te vangen.Yintong zal de drukmachines op verschillende locaties in China installeren. De investering kadert in de ambitie van het Chinese bedrijf om zijn online drukcapaciteit uit te breiden en om de internetdrukkerij naar een leiderspositie op de Chinese markt te doen groeien.De recordbestelling omvat een combinatie van modellen van de 920-serie (34 machines) en van de nieuwe 970-serie (22 stuks) met een iets groter velformaat. Het order is een variatie van 4-, 5+ lak en 8-kleurenmachines die ingezet zullen worden voor zowel commercieel als verpakkingsdrukwerk. Alle machines werden uitgerust met automatisatie zoals simultane plaatwissels en automatische jobwissel, inline meting en LED UV-droging voor de ververwerking van kleine oplages.Het gaat naar verluidt om het grootste order ooit geplaatst bij een drukpersenfabrikant. De deal werd ondertekend tijdens de vakbeurs China Print in Peking.