Het in Shenzhen op de beurs genoteerde Masterwork nam in 2014 de postpress-activiteiten op verpakkingsgebied over van Heidelberg, dat op haar beurt verantwoordelijk bleef voor de verkoop en service. Tijdens Drupa 2016 presenteerden de partners zich samen in Hal 1. Rainer Hundsdörfer, de huidige CEO van Heidelberg, zegt blij te zijn dat de banden tussen beide bedrijven nu verder en voor de lange termijn worden verstevigd. Li Li, topman van Masterwork, noemt Heidelberg 'de ideale partner'.

Met de aangekondigde participatie van 8,5 procent - een investering die overigens nog moet worden goedgekeurd door het bestuur van beide bedrijven en de Chinese autoriteiten - wordt Masterwork een van de grootste aandeelhouders in Heidelberg. Sinds 2014 bezit Ferd. Rüesch AG, dat Gallus aan Heidelberg verkocht, 9 procent van de aandelen.

Er is een voorlopige verkoopprijs van 2,68 per aandeel afgesproken met Masterwork. De koers van Heidelberg bereikte eind 2018 een dieptepunt van 1,49 euro, maar bevindt zich nu rond de 2 euro. Heidelberg zegt momenteel te overwegen of het ook een aandeel in Masterwork zal nemen.

Het in Shenzhen op de beurs genoteerde Masterwork nam in 2014 de postpress-activiteiten op verpakkingsgebied over van Heidelberg, dat op haar beurt verantwoordelijk bleef voor de verkoop en service. Tijdens Drupa 2016 presenteerden de partners zich samen in Hal 1. Rainer Hundsdörfer, de huidige CEO van Heidelberg, zegt blij te zijn dat de banden tussen beide bedrijven nu verder en voor de lange termijn worden verstevigd. Li Li, topman van Masterwork, noemt Heidelberg 'de ideale partner'.Met de aangekondigde participatie van 8,5 procent - een investering die overigens nog moet worden goedgekeurd door het bestuur van beide bedrijven en de Chinese autoriteiten - wordt Masterwork een van de grootste aandeelhouders in Heidelberg. Sinds 2014 bezit Ferd. Rüesch AG, dat Gallus aan Heidelberg verkocht, 9 procent van de aandelen.Er is een voorlopige verkoopprijs van 2,68 per aandeel afgesproken met Masterwork. De koers van Heidelberg bereikte eind 2018 een dieptepunt van 1,49 euro, maar bevindt zich nu rond de 2 euro. Heidelberg zegt momenteel te overwegen of het ook een aandeel in Masterwork zal nemen.