De expansie van Cimpress, de internationale reus van de druk op aanvraag en de moedermaatschappij van Vistaprint, gaat voort. Meer bepaald heeft het bedrijf op 31 juli 2015 het Engelse Tradeprint overgenomen. Het Amerikaanse Cimpress is een internationale leider op het vlak van de grootschalige personalisatie in het domein van de online print. Tradeprint dat in Dundee gevestigd is, is een handelsdrukkerij in het Verenigd Koninkrijk.

Tradeprint is gespecialiseerd in drukwerk op klein formaat, zoals flyers, naamkaartjes, affiches of briefpapier. De drukkerij is uitgerust met een digitale HP Indigo 5500, een Heidelberg Speedmaster XL106 (10 kleuren) en een KBA Rapida 106 (8 kleuren). Het bedrijf beschikt ook over eigen afwerkapparatuur.

Robert Keane, voorzitter en CEO van Cimpress, zei naar aanleiding van de overname: "We zijn ervan overtuigd dat snelheid een van de volgende limieten van de handelsdruk is. Tradeprint produceert de dag van de bestelling en levert de volgende dag in heel het Verenigd Koninkrijk. Dat is een erg belangrijke dienstverlening voor de tussenpersonen die met erg krappe levertermijnen werken."

Om zijn dienstverlening uit te breiden, kan Tradeprint nu een beroep doen op het personalisatieplatform dat de verschillende merken van Cimpress delen. We herinneren eraan dat Cimpress de twee laatste jaren talrijke overnames in Europa afgerond heeft. Zo is het bedrijf onder andere eigenaar van de merken Vistaprint, Albelli, Drukwerkdeal, Pixartprinting, en sinds 2015 ook van Exaprint (Frankrijk) en Druck und Handelsgesellschaft (Oostenrijk). Die portefeuille maakt het mogelijk om uiteenlopende klantensegmenten te bereiken met verschillende toepassingen voor grootschalige personalisatie.

De cijfers van Cimpress over het eerste semester 2015 vertonen een stijging van de internationale verkoop met 18% tot een omzet van 1,5 miljard dollar. In Europa is de verkoop met niet minder dan 28% gestegen (tot 644 miljoen dollar). Tradeprint is de handelsnaam van Fairprint Distribution. De drukkerij telt ongeveer 80 werknemers en realiseerde over het boekjaar dat eind juli 2014 afliep, een omzet van ongeveer 12,5 miljoen euro - een stijging met 20,6% in vergelijking met het jaar daarvoor.

De expansie van Cimpress, de internationale reus van de druk op aanvraag en de moedermaatschappij van Vistaprint, gaat voort. Meer bepaald heeft het bedrijf op 31 juli 2015 het Engelse Tradeprint overgenomen. Het Amerikaanse Cimpress is een internationale leider op het vlak van de grootschalige personalisatie in het domein van de online print. Tradeprint dat in Dundee gevestigd is, is een handelsdrukkerij in het Verenigd Koninkrijk.Tradeprint is gespecialiseerd in drukwerk op klein formaat, zoals flyers, naamkaartjes, affiches of briefpapier. De drukkerij is uitgerust met een digitale HP Indigo 5500, een Heidelberg Speedmaster XL106 (10 kleuren) en een KBA Rapida 106 (8 kleuren). Het bedrijf beschikt ook over eigen afwerkapparatuur.Robert Keane, voorzitter en CEO van Cimpress, zei naar aanleiding van de overname: "We zijn ervan overtuigd dat snelheid een van de volgende limieten van de handelsdruk is. Tradeprint produceert de dag van de bestelling en levert de volgende dag in heel het Verenigd Koninkrijk. Dat is een erg belangrijke dienstverlening voor de tussenpersonen die met erg krappe levertermijnen werken."Om zijn dienstverlening uit te breiden, kan Tradeprint nu een beroep doen op het personalisatieplatform dat de verschillende merken van Cimpress delen. We herinneren eraan dat Cimpress de twee laatste jaren talrijke overnames in Europa afgerond heeft. Zo is het bedrijf onder andere eigenaar van de merken Vistaprint, Albelli, Drukwerkdeal, Pixartprinting, en sinds 2015 ook van Exaprint (Frankrijk) en Druck und Handelsgesellschaft (Oostenrijk). Die portefeuille maakt het mogelijk om uiteenlopende klantensegmenten te bereiken met verschillende toepassingen voor grootschalige personalisatie. De cijfers van Cimpress over het eerste semester 2015 vertonen een stijging van de internationale verkoop met 18% tot een omzet van 1,5 miljard dollar. In Europa is de verkoop met niet minder dan 28% gestegen (tot 644 miljoen dollar). Tradeprint is de handelsnaam van Fairprint Distribution. De drukkerij telt ongeveer 80 werknemers en realiseerde over het boekjaar dat eind juli 2014 afliep, een omzet van ongeveer 12,5 miljoen euro - een stijging met 20,6% in vergelijking met het jaar daarvoor.