Cimpress is de grootste internetdrukkerij ter wereld. Venlo werd in 2004 geopend en bedient de klanten in Europa. Dagelijks worden 33.000 orders met gemiddeld 4 items op transport gezet. Op piekdagen in het vakantieseizoen kan het aantal orders oplopen tot 125.000 per dag. Voor het drukwerk tot B1-formaat wordt 22% op digitale persen gedrukt, het grootste gedeelte van het drukwerk wordt dus nog steeds in offset geproduceerd.

Alle merknamen zijn van de productiemachines verwijderd en vervangen door het Cimpress-logo. Over aantallen machines worden geen cijfers vrijgegeven maar we zagen een HP Indigo-pers met het nummer 25. Vandaag wordt 5 dagen per week in 3 ploegen gewerkt maar in de tweede helft van dit jaar gaat men over op 24/7 productie. De groeiperspectieven voor online drukwerk zijn dan ook zeer gunstig. Er wordt een sterke groei verwacht van de activiteiten op het vlak van grootformaat printen en decoreren door middel van sublimatieprinten en borduren ( (geschenkartikelen, T-shirts, mokken, pennen, enz.).

Meer over het bezoek aan Cimpress kan u lezen in Grafisch Nieuws 6 van juni.

Cimpress is de grootste internetdrukkerij ter wereld. Venlo werd in 2004 geopend en bedient de klanten in Europa. Dagelijks worden 33.000 orders met gemiddeld 4 items op transport gezet. Op piekdagen in het vakantieseizoen kan het aantal orders oplopen tot 125.000 per dag. Voor het drukwerk tot B1-formaat wordt 22% op digitale persen gedrukt, het grootste gedeelte van het drukwerk wordt dus nog steeds in offset geproduceerd.Alle merknamen zijn van de productiemachines verwijderd en vervangen door het Cimpress-logo. Over aantallen machines worden geen cijfers vrijgegeven maar we zagen een HP Indigo-pers met het nummer 25. Vandaag wordt 5 dagen per week in 3 ploegen gewerkt maar in de tweede helft van dit jaar gaat men over op 24/7 productie. De groeiperspectieven voor online drukwerk zijn dan ook zeer gunstig. Er wordt een sterke groei verwacht van de activiteiten op het vlak van grootformaat printen en decoreren door middel van sublimatieprinten en borduren ( (geschenkartikelen, T-shirts, mokken, pennen, enz.).Meer over het bezoek aan Cimpress kan u lezen in Grafisch Nieuws 6 van juni.