Körner Druck, gevestigd nabij Stuttgart en opgericht in 1885, is onderdeel van de Heer Media Group. Deze groep, met een omzet van 130 miljoen euro en 460 medewerkers, vroeg in augustus surseance van betaling aan vanwege een combinatie van sterk teruglopende omzet en stijgende papier- en energiekosten. Twee jaar geleden nam de groep zelf nog Willmy Printmedia (nu WPM Druck) over, een drukkerij gespecialiseerd in hoogvolume producties van catalogi en gidsen. Körner Druck is gespecialiseerd in het drukken van catalogi en advertentiebijlages voor de retailmarkt.

Circle Media Group wil nu de activiteiten van Körner Druck - met een omzet van 70 miljoen euro goed voor ruim de helft van de Heer Media Group - integreren met die van de CMG-onderdelen J. Fink Druck (Duitsland), Oberndorfer Druckerei (Oostenrijk) en Antok (Hongarije). In een toelichting zegt Peter Andreou, CEO van CMG: "De noodzaak tot verdere consolidatie van de Europese printmarkt die door overcapaciteit wordt gekenmerkt, is al jaren een van onze belangrijkste strategische aandachtspunten. Met de overname van Körner Druck zetten we hier een volgende stap en versterken we onze positie op de Centraal-Europese markt."

De voorgenomen overname moet door de Duitse en Oostenrijkse mededingings-autoriteiten worden goedgekeurd, maar zal naar verwachting van CMG "tegen het einde van dit jaar worden afgerond". Körner Druck zal onder eigen naam haar activiteiten voortzetten "met ongeveer 80% van de huidige bezetting" van ruim 200 medewerkers. De overige onderdelen van de Heer Media Group, waaronder Walter Digital en vellendrukkerij Kraft Premium die eveneens sinds 2016 tot de groep behoren, worden in de plannen van CMG niet genoemd. CMG telt inmiddels 26 drukkerijen in 10 Europese landen, samen goed voor een omzet van 900 miljoen euro.

Körner Druck, gevestigd nabij Stuttgart en opgericht in 1885, is onderdeel van de Heer Media Group. Deze groep, met een omzet van 130 miljoen euro en 460 medewerkers, vroeg in augustus surseance van betaling aan vanwege een combinatie van sterk teruglopende omzet en stijgende papier- en energiekosten. Twee jaar geleden nam de groep zelf nog Willmy Printmedia (nu WPM Druck) over, een drukkerij gespecialiseerd in hoogvolume producties van catalogi en gidsen. Körner Druck is gespecialiseerd in het drukken van catalogi en advertentiebijlages voor de retailmarkt.Circle Media Group wil nu de activiteiten van Körner Druck - met een omzet van 70 miljoen euro goed voor ruim de helft van de Heer Media Group - integreren met die van de CMG-onderdelen J. Fink Druck (Duitsland), Oberndorfer Druckerei (Oostenrijk) en Antok (Hongarije). In een toelichting zegt Peter Andreou, CEO van CMG: "De noodzaak tot verdere consolidatie van de Europese printmarkt die door overcapaciteit wordt gekenmerkt, is al jaren een van onze belangrijkste strategische aandachtspunten. Met de overname van Körner Druck zetten we hier een volgende stap en versterken we onze positie op de Centraal-Europese markt."De voorgenomen overname moet door de Duitse en Oostenrijkse mededingings-autoriteiten worden goedgekeurd, maar zal naar verwachting van CMG "tegen het einde van dit jaar worden afgerond". Körner Druck zal onder eigen naam haar activiteiten voortzetten "met ongeveer 80% van de huidige bezetting" van ruim 200 medewerkers. De overige onderdelen van de Heer Media Group, waaronder Walter Digital en vellendrukkerij Kraft Premium die eveneens sinds 2016 tot de groep behoren, worden in de plannen van CMG niet genoemd. CMG telt inmiddels 26 drukkerijen in 10 Europese landen, samen goed voor een omzet van 900 miljoen euro.