De drukkerij van Mary-sur-Marne wordt overgenomen door H2D, een diepdrukker uit het departement Nord die 260 van de 460 banen zou behouden. De drie diepdrukrotatiepersen met een baanbreedte van 3,08 m en de vijf offsetrotatiepersen (twee 48-paginapersen, een 32-paginapers en twee 16-paginapersen) zouden eveneens blijven. H2D, dat in juni al zijn buur Hélio Lys overgenomen had, is nu een 'zwaargewicht' op de Franse grafische markt met een gecumuleerde omzet van 100 miljoen euro. Voor de goede orde vermelden we even dat H2D in 2007 ontstaan is na de overname van drukkerij Didier door de kaderleden - drukkerij Didier maakte toen deel uit van de groep Quebecor.

Een andere kandidaat-koper, Brofasud, neemt het bedrijf Graphic Brochage over (188 banen van de 260 blijven behouden) alsook 50% van BHR, een eenheid gespecialiseerd in het sorteren en bundelen van tijdschriften. Voor het laatste bedrijfsonderdeel, Hélio Corbeil, is nog geen overnemer gevonden. Dat bedrijf zou eventueel aan een coöperatieve vennootschap van de werknemers overgelaten kunnen worden. Hélio Corbeil beschikt over twee diepdrukrotatiepersen van 3,08 m en telt 116 werknemers.

De drukkerij van Mary-sur-Marne wordt overgenomen door H2D, een diepdrukker uit het departement Nord die 260 van de 460 banen zou behouden. De drie diepdrukrotatiepersen met een baanbreedte van 3,08 m en de vijf offsetrotatiepersen (twee 48-paginapersen, een 32-paginapers en twee 16-paginapersen) zouden eveneens blijven. H2D, dat in juni al zijn buur Hélio Lys overgenomen had, is nu een 'zwaargewicht' op de Franse grafische markt met een gecumuleerde omzet van 100 miljoen euro. Voor de goede orde vermelden we even dat H2D in 2007 ontstaan is na de overname van drukkerij Didier door de kaderleden - drukkerij Didier maakte toen deel uit van de groep Quebecor. Een andere kandidaat-koper, Brofasud, neemt het bedrijf Graphic Brochage over (188 banen van de 260 blijven behouden) alsook 50% van BHR, een eenheid gespecialiseerd in het sorteren en bundelen van tijdschriften. Voor het laatste bedrijfsonderdeel, Hélio Corbeil, is nog geen overnemer gevonden. Dat bedrijf zou eventueel aan een coöperatieve vennootschap van de werknemers overgelaten kunnen worden. Hélio Corbeil beschikt over twee diepdrukrotatiepersen van 3,08 m en telt 116 werknemers.