CirclePrinters verandert van eigenaar

28/03/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 27/03/13 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De groep CirclePrinters, waar Helio Charleroi deel van uitmaakt, is van eigenaar veranderd. De hoofdaandeelhouder, Hendrik van den Homberg, heeft zijn aandelen aan het Nederlandse investeringsfonds Mahler Investments en aan de directie van de holding verkocht.

CirclePrinters verandert van eigenaar

CirclePrinters, met zetel in Amsterdam, is een van de grootste Europese drukkers. De groep ontstond in 2008 toen het Nederlandse fonds HHBV (Homberg de Pundert) het voormalige Quebecor World Europe overnam. De groep had overigens nog grotere ambities: in die periode overwoog ze ook om nog twee andere Europese zwaargewichten, Roto Smeets (Nederland) en Maury (Frankrijk), over te nemen. Door de financiële crisis slaagde HHBV er echter niet in om de nodige middelen te verzamelen. Wim de Pundert, de partner van Hendrik van den Homberg binnen HHBV, trok zich het jaar nadien al uit de groep terug.

Na de liquidatie van de Franse vestiging in 2011 behield CirclePrinters nog zes productievestigingen: Oostenrijk (Oberndorfer), Duitsland (J. Finck Druck), Spanje (Impresia Ibérica), Finland (Helprint), Zweden (Sörmlands Grafika) en, uiteraard, België (Helio Charleroi). De groep telt meer dan 2.000 medewerkers. De CEO José Camacho blijft in functie.

Lees meer over: