Volgens het persbericht ziet CMG de noodzaak voor Helprint zich verder te ontwikkelen in de regio, maar tegelijkertijd betreft het geen 'geografische kern-regio' voor CMG. De in Helsinki gevestigde Printers Group daarentegen zou juist een duidelijke strategie hebben waarbij de overname van Helprint het begin vormt van een consolidatie van de Nordic-regio.

Over de Printers Group Oy blijkt nadere informatie onvindbaar: ook een geraadpleegde Finse collega-vakjournalist kent het bedrijf niet. Navraag bij CMG maakt duidelijk dat het "een pas opgerichte private equity partij is met als doel om de print-sector in de Scandinavische/Nordics regio te consolideren". Het is volgens CMG echter "aan hen om daar meer over mee te delen". De aangewezen contactpersoon daarvoor lijkt Panu Torniainen, in het persbericht aangeduid als 'advisor to Printers Group', maar hij reageerde vrijdagmiddag echter nog niet op vragen over de achtergrond en strategie van het bedrijf.

Torniainen is een oudgediende bij Helprint: hij werkt er al sinds 1992. Na verschillende functies wordt hij er in 2012 benoemd tot 'Plant Manager'. In februari 2016, klimt hij binnen CMG op tot Managing Director van de diepdruklocaties Helio Charleroi in België en Helprint in Finland. Helio ging begin dit jaar failliet en enkele weken later sloegen de Europese vakbonden alarm over de financiële situatie bij CMG. Op navraag of deze vakbondsactie invloed heeft gehad op het verkoopproces van Helprint in Finland gaat de woordvoerder van CMG niet in.

Helprint noemt zichzelf de grootste diepdrukkerij van Scandinavië en 'specialist in de snelle, kosteneffectieve en hoog-kwalitatieve productie van hoge oplages tussen de 100.000 en miljoenen exemplaren'. Het bedrijf was in 2008 onderdeel van multinational Quebecor World die, in financieel zwaar weer geraakt, haar Europese divisie QWE verkocht aan het Nederlandse Circle Printers. Het Finse Helprint vormde sinds vorig jaar met de Nederlandse en Belgische CMG-locaties de 'Circle Media Group North-West Europe (CMG NWE)', als een van de drie regionale divisies binnen CMG.

Bron: Blog Grafisch Nieuws-medewerker Ed Boogaard

Volgens het persbericht ziet CMG de noodzaak voor Helprint zich verder te ontwikkelen in de regio, maar tegelijkertijd betreft het geen 'geografische kern-regio' voor CMG. De in Helsinki gevestigde Printers Group daarentegen zou juist een duidelijke strategie hebben waarbij de overname van Helprint het begin vormt van een consolidatie van de Nordic-regio.Over de Printers Group Oy blijkt nadere informatie onvindbaar: ook een geraadpleegde Finse collega-vakjournalist kent het bedrijf niet. Navraag bij CMG maakt duidelijk dat het "een pas opgerichte private equity partij is met als doel om de print-sector in de Scandinavische/Nordics regio te consolideren". Het is volgens CMG echter "aan hen om daar meer over mee te delen". De aangewezen contactpersoon daarvoor lijkt Panu Torniainen, in het persbericht aangeduid als 'advisor to Printers Group', maar hij reageerde vrijdagmiddag echter nog niet op vragen over de achtergrond en strategie van het bedrijf.Torniainen is een oudgediende bij Helprint: hij werkt er al sinds 1992. Na verschillende functies wordt hij er in 2012 benoemd tot 'Plant Manager'. In februari 2016, klimt hij binnen CMG op tot Managing Director van de diepdruklocaties Helio Charleroi in België en Helprint in Finland. Helio ging begin dit jaar failliet en enkele weken later sloegen de Europese vakbonden alarm over de financiële situatie bij CMG. Op navraag of deze vakbondsactie invloed heeft gehad op het verkoopproces van Helprint in Finland gaat de woordvoerder van CMG niet in.Helprint noemt zichzelf de grootste diepdrukkerij van Scandinavië en 'specialist in de snelle, kosteneffectieve en hoog-kwalitatieve productie van hoge oplages tussen de 100.000 en miljoenen exemplaren'. Het bedrijf was in 2008 onderdeel van multinational Quebecor World die, in financieel zwaar weer geraakt, haar Europese divisie QWE verkocht aan het Nederlandse Circle Printers. Het Finse Helprint vormde sinds vorig jaar met de Nederlandse en Belgische CMG-locaties de 'Circle Media Group North-West Europe (CMG NWE)', als een van de drie regionale divisies binnen CMG.Bron: Blog Grafisch Nieuws-medewerker Ed Boogaard