HP organiseerde op 14 november een dag voor internationale klanten, prospecten en de media in de gebouwen van Symeta in Sint-Pieters-Leeuw. Die dag waren er demonstraties op de HP T400 en HP T230 inkjetrotatiepersen van Symeta. In een tijdelijk opgestelde en afgesloten ruimte in het gebouw werd een sprekersprogramma afgewerkt en was er een tafel-expo van de partners (voornamelijk papier- en afwerkingsfabrikanten).

Hunkeler, de Zwitserse fabrikant van afwerkingsapparatuur, was er ook aanwezig. Achter of naast de HP-inkjetrotatiepersen staan onder andere machines van deze fabrikant opgesteld. Daaronder dus de beta-machine die na het printen offline een coatinglaag op de beprinte papierbobijnen aanbrengt.

De reden waarom Symeta een coatinglaag wil aanbrengen is enigszins verrassend. Elke dag worden de nieuwe prijsetiketten voor de Colruyt-winkels geprint. Omdat daarvoor speciaal voor inkjet behandeld niet-gestreken papier wordt gebruikt, blijft het oppervlak van de prijsetiketten ruw. Hierdoor schuiven de etiketten onderling moeilijker en trager van elkaar wanneer ze in de winkelschappen worden geplaatst. Het opbrengen van een coatinglaag verhelpt dit. Printen op glanzend papier is geen optie. Inkt op een glanzend oppervlak moet namelijk langer worden gedroogd waardoor de printsnelheden aanzienlijk afnemen. Een bijkomend voordeel is dat printwerk met een coatinglaag er ook nog eens aantrekkelijker uitziet.

De Hunkeler coater zal aan 200 meter/minuut kunnen produceren. Bij Symeta loopt de machine momenteel aan 150 m/min. Dat heeft te maken met het kracht van de droogunit in de machine. De 30" brede coater maakt gebruik van speciaal samengestelde watergebaseerde coatingproducten. Met de coater kan geen spotvernis worden aangebracht.

HP organiseerde op 14 november een dag voor internationale klanten, prospecten en de media in de gebouwen van Symeta in Sint-Pieters-Leeuw. Die dag waren er demonstraties op de HP T400 en HP T230 inkjetrotatiepersen van Symeta. In een tijdelijk opgestelde en afgesloten ruimte in het gebouw werd een sprekersprogramma afgewerkt en was er een tafel-expo van de partners (voornamelijk papier- en afwerkingsfabrikanten).Hunkeler, de Zwitserse fabrikant van afwerkingsapparatuur, was er ook aanwezig. Achter of naast de HP-inkjetrotatiepersen staan onder andere machines van deze fabrikant opgesteld. Daaronder dus de beta-machine die na het printen offline een coatinglaag op de beprinte papierbobijnen aanbrengt.De reden waarom Symeta een coatinglaag wil aanbrengen is enigszins verrassend. Elke dag worden de nieuwe prijsetiketten voor de Colruyt-winkels geprint. Omdat daarvoor speciaal voor inkjet behandeld niet-gestreken papier wordt gebruikt, blijft het oppervlak van de prijsetiketten ruw. Hierdoor schuiven de etiketten onderling moeilijker en trager van elkaar wanneer ze in de winkelschappen worden geplaatst. Het opbrengen van een coatinglaag verhelpt dit. Printen op glanzend papier is geen optie. Inkt op een glanzend oppervlak moet namelijk langer worden gedroogd waardoor de printsnelheden aanzienlijk afnemen. Een bijkomend voordeel is dat printwerk met een coatinglaag er ook nog eens aantrekkelijker uitziet.De Hunkeler coater zal aan 200 meter/minuut kunnen produceren. Bij Symeta loopt de machine momenteel aan 150 m/min. Dat heeft te maken met het kracht van de droogunit in de machine. De 30" brede coater maakt gebruik van speciaal samengestelde watergebaseerde coatingproducten. Met de coater kan geen spotvernis worden aangebracht.