Het nieuwe papieren flesprototype is ontwikkeld dankzij een samenwerking tussen de wetenschappers in Coca-Cola's R&D Center in Brussel en The Paper Bottle Company (Paboco).

De door Paboco ontwikkelde technologie maakt 100% recycleerbare flessen uit papier van duurzame herkomst. Het huidige prototype bestaat uit een papieren buitenzijde met een recycleerbare* plastic binnenlaag en dop. Dat maakt de fles geschikt voor zowel koolzuurhoudende en niet-koolzuurhoudende dranken, als voor schoonheidsproducten en andere vloeistoffen. Het uiteindelijke doel is een fles die als papier kan worden gerecycleerd.

In het tweede kwartaal van dit jaar zal er een eerste test plaatsvinden met de papieren fles op de Hongaarse markt. 2.000 consumenten zullen AdeZ, een plantaardig drankje van The Coca-Cola Company, in de nieuwe fles kunnen proeven via een samenwerking met kifli.hu, een van de snelst groeiende online retailers in Hongarije.

Coca-Cola: "Dit is een nieuwe stap in het verwezenlijken van de wereldwijde visie van The Coca-Cola Company om een wereld zonder afval (World Without Waste) te bereiken. Zo heeft Coca-Cola in West-Europa, en dus ook in België, als doelstelling om 100% van zijn verpakkingen in te zamelen tegen 2025. Verpakkingen mogen immers nooit als zwerfvuil op straat eindigen. Verder wil Coca-Cola al zijn verpakkingen 100% recycleerbaar maken (vandaag is dit 97% in België) en moeten alle plastic verpakkingen minimaal 50% gerecycleerd materiaal bevatten tegen 2023, een target dat we vandaag al ruim overschrijden in België, met gemiddeld 62% gerecycleerd materiaal."

* waar de recyclagetechnologie beschikbaar is

Het nieuwe papieren flesprototype is ontwikkeld dankzij een samenwerking tussen de wetenschappers in Coca-Cola's R&D Center in Brussel en The Paper Bottle Company (Paboco). De door Paboco ontwikkelde technologie maakt 100% recycleerbare flessen uit papier van duurzame herkomst. Het huidige prototype bestaat uit een papieren buitenzijde met een recycleerbare* plastic binnenlaag en dop. Dat maakt de fles geschikt voor zowel koolzuurhoudende en niet-koolzuurhoudende dranken, als voor schoonheidsproducten en andere vloeistoffen. Het uiteindelijke doel is een fles die als papier kan worden gerecycleerd.In het tweede kwartaal van dit jaar zal er een eerste test plaatsvinden met de papieren fles op de Hongaarse markt. 2.000 consumenten zullen AdeZ, een plantaardig drankje van The Coca-Cola Company, in de nieuwe fles kunnen proeven via een samenwerking met kifli.hu, een van de snelst groeiende online retailers in Hongarije. Coca-Cola: "Dit is een nieuwe stap in het verwezenlijken van de wereldwijde visie van The Coca-Cola Company om een wereld zonder afval (World Without Waste) te bereiken. Zo heeft Coca-Cola in West-Europa, en dus ook in België, als doelstelling om 100% van zijn verpakkingen in te zamelen tegen 2025. Verpakkingen mogen immers nooit als zwerfvuil op straat eindigen. Verder wil Coca-Cola al zijn verpakkingen 100% recycleerbaar maken (vandaag is dit 97% in België) en moeten alle plastic verpakkingen minimaal 50% gerecycleerd materiaal bevatten tegen 2023, een target dat we vandaag al ruim overschrijden in België, met gemiddeld 62% gerecycleerd materiaal."* waar de recyclagetechnologie beschikbaar is