Het bedrijf heeft zich aangesloten bij het Digital Newspaper Network dat door Océ opgericht is en dat een brug wil slaan tussen krantenuitgevers, drukkers en krantendistributeurs.

De voorbije zomer is Symeta begonnen met de productie van kranten voor rekening van Newspaper Abroad, een bedrijf dat in Tervuren gevestigd is en dat als een agent werkt voor internationale (hoofdzakelijk) Scandinavische krantenuitgevers. Newspaper Abroad dat actief is in een tiental landen, beheert de verkoop, de marketing, de drukvoorbereiding, de productie en de distributie van hun titels in het buitenland. Brussel vertegenwoordigt een mooie kans voor Newspaper Abroad. Die stad telt immers een grote gemeenschap expats die voor de Europese instellingen werken, en is een belangrijke stopplaats voor zakenmensen.

De kranten worden 's nachts gedrukt op de inkjetrotatiepers Océ JetStream 2200, die Symeta in 2009 geïnstalleerd had. "We krijgen de PDF-bestanden van de uitgevers op het moment dat ze het redactiewerk afsluiten. De kranten hier worden gedrukt op hetzelfde ogenblik als de normale editie in het land van oorsprong. Bovendien zien ze er helemaal hetzelfde uit, met hetzelfde formaat en hetzelfde aantal pagina's," legt Andreas Qvist, CEO van Newspaper Abroad, uit. Overdag drukt Colruyt op dezelfde machine de gepersonaliseerde folders (die samengesteld worden op basis van de gegevens over het persoonlijke aankoopgedrag die het bedrijf verzameld heeft) voor 1,6 miljoen klanten.

De kranten worden vervolgens aan bepaalde verkooppunten uitgeleverd, meer bepaald in de luchthaven van Zaventem en in het Europees Parlement. Daarnaast krijgen ook de hotels, ambassades of bedrijven met een abonnement hun exemplaren bezorgd. Symeta streeft naar een totale oplage van 5.000 exemplaren per dag.

Het bedrijf heeft zich aangesloten bij het Digital Newspaper Network dat door Océ opgericht is en dat een brug wil slaan tussen krantenuitgevers, drukkers en krantendistributeurs. De voorbije zomer is Symeta begonnen met de productie van kranten voor rekening van Newspaper Abroad, een bedrijf dat in Tervuren gevestigd is en dat als een agent werkt voor internationale (hoofdzakelijk) Scandinavische krantenuitgevers. Newspaper Abroad dat actief is in een tiental landen, beheert de verkoop, de marketing, de drukvoorbereiding, de productie en de distributie van hun titels in het buitenland. Brussel vertegenwoordigt een mooie kans voor Newspaper Abroad. Die stad telt immers een grote gemeenschap expats die voor de Europese instellingen werken, en is een belangrijke stopplaats voor zakenmensen. De kranten worden 's nachts gedrukt op de inkjetrotatiepers Océ JetStream 2200, die Symeta in 2009 geïnstalleerd had. "We krijgen de PDF-bestanden van de uitgevers op het moment dat ze het redactiewerk afsluiten. De kranten hier worden gedrukt op hetzelfde ogenblik als de normale editie in het land van oorsprong. Bovendien zien ze er helemaal hetzelfde uit, met hetzelfde formaat en hetzelfde aantal pagina's," legt Andreas Qvist, CEO van Newspaper Abroad, uit. Overdag drukt Colruyt op dezelfde machine de gepersonaliseerde folders (die samengesteld worden op basis van de gegevens over het persoonlijke aankoopgedrag die het bedrijf verzameld heeft) voor 1,6 miljoen klanten. De kranten worden vervolgens aan bepaalde verkooppunten uitgeleverd, meer bepaald in de luchthaven van Zaventem en in het Europees Parlement. Daarnaast krijgen ook de hotels, ambassades of bedrijven met een abonnement hun exemplaren bezorgd. Symeta streeft naar een totale oplage van 5.000 exemplaren per dag.